Οι ΗΠΑ παραδέχονται πως σκότωσαν κατά λάθος δύο ομήρους στο Πακιστάν

09:44 24/4/2015 - Πηγή: AEK365

Σε δημόσια παραδοχή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο σκότωσαν κατά λάθος δύο ομήρους που κρατούνταν από την αλ-Κάιντα, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, προέβη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Τα θύματα είναι ο 72χρονος Αμερικανός Γουάρεν Γουάινστιν, που βρισκόταν στα χέρια της αλ-Κάιντα από το 2011, και ο 39χρονος Ιταλός Τζιοβάνι Λο Πόρτο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στο Πακιστάν το 2012. Αμφότεροι εργάζονταν για φιλανθρωπικές οργανώσεις.
«Λυπάμαι βαθύτατα για αυτό που συνέβη. Εκ μέρους της κυβέρνησης των

ΗΠΑ, εκφράζω τη συγγνώμη μου στις οικογένειες [των θυμάτων]», είπε ο κ. Ομπάμα.
Τόνισε πως αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για την επιχείρηση, προσθέτοντας ότι έχει διατάξει ενδελεχή εξέταση του περιστατικού ώστε να εξασφαλιστεί ότι τέτοια λάθη δεν θα επαναληφθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι δυο όμηροι σκοτώθηκαν από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους της CIA που είχε ως στόχο ένα συγκρότημα της αλ-Κάιντα στο Πακιστάν, κοντά στα πορώδη σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο κ. Ομπάμα διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι στο χώρο βρίσκονταν άμαχοι.
Στην επιχείρηση σκοτώθηκε επίσης ένας Αμερικανός που θεωρούνταν ηγετικό στέλεχος της αλ-Κάιντα. Ακόμα ένας τρομοκράτης αμερικανικής καταγωγής σκοτώθηκε σε διαφορετικό πλήγμα πέντε ημέρες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα