Οι φωτογραφίες στο Facebook... έκοψαν το επίδομα

23:14 27/6/2014 - Πηγή: AEK365

Τα προφίλ στο Facebook δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας άρχισε να «σκαλίζει» η αμερικανική κυβέρνηση, για να διαπιστώσει ότι πολλοί εξ αυτών ήταν καθ' όλα υγιείς.
Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, προσκόμισαν φωτογραφίες από τους προσωπικούς λογαριασμούς των δήθεν ανάπηρων στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, για να αποδείξουν ότι οι δεύτεροι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα.

Νωρίτερα, φυσικά, είχε υποβληθεί το αίτημα της κυβέρνησης προς τους διαχειριστές του Facebook για παράδοση προσωπικών δεδομένων των χρηστών που κατηγορούνται για απάτη.
Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου, υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα στοιχεία, αλλά κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης τονίζοντας, ότι παραβαίνει το 4ο Άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, το οποίο προστατεύει τους πολίτες από «μη απαραίτητες έρευνες και κατασχέσεις».
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό ατόμων, αίτηση άρσης της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, που κατέθεσε ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα