Οι φιλορώσοι συμφώνησαν να παραδώσουν τα μαύρα κουτιά (VIDEO)

19:36 20/7/2014 - Πηγή: AEK365

Μπορεί οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία να ισχυρίζονταν ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, η ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας, όσον αφορά στην αλήθεια πίσω από τις έρευνες που γίνονται στην περιοχή όπου συνετρίβη το μαλαισιανό Boeing 777, είναι μεγάλη, με την Ουκρανία να κατηγορεί τους φιλορώσους ότι καταστρέφουν στοιχεία ενός «διεθνούς εγκλήματος» από τα συντρίμμια.
Όμως, το μυστήριο με τα μαύρα κουτιά

φαίνεται πως λύνεται, αφού σύμφωνα με δηλώσεις αυτονομιστών, όπως του Αλεξάντρ Μποροντάι, ενός εκ των ηγετών της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.
Ο Μποροντάι δήλωσε ότι έχουν την κατοχή τους τα κουτιά, σε ασφαλή τοποθεσία στο Ντονέτσκ και πως είναι διατεθειμένοι να τα παραδώσουν σε διεθνείς εμπειρογνώμονες, εξηγώντας ότι οι αντάρτες «δεν έχουν ειδικούς για να τα αναλύσουν» και «δεν εμπιστεύονται» τους Ουκρανούς.
Έπειτα από τις πληροφορίες, σχετικά με τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών, ένα βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται διασώστες να μεταφέρουν ένα αντικείμενο, που μοιάζει με καταγραφέα πτήσης.
Ένας από τους άντρες αυτούς δίνει τον καταγραφέα πτήσης σε ένα συνάδελφό του, ενώ στο βίντεο ακούγεται κάποιος να λέει στα ρωσικά: «Βρήκαν τον καταγραφέα πτήσης».
Πάντως, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες θα κάνουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν ένα μαλαισιανό αεροπλάνο.
Είπε ακόμη πως οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια και πτώματα από το σημείο της συντριβής με φορτηγά, επεμβαίνοντας σε έναν χώρο ο οποίος πρέπει να είναι ασφαλισμένος, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν μία μόνο πιθανότητα να προσδιορίσουν τι, και ποιος, προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα