Οι εξηγήσεις του Κωστένογλου

20:47 10/5/2012 - Πηγή: AEK365

Υπεραμύνθηκε των αρχικών επιλογών του ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας μάλιστα πως "ίσως αν ξεκινούσαμε με την ομάδα που τελείωσε το παιχνίδι, τον αγώνα, να μην είχαμε το ίδιο τέλος", όμως ο Έλληνας προπονητής δεν στάθηκε αποκλειστικά εκεί. Τόνισε πως ο Βάργκας δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού (!), ενώ ξεκαθάρισε πως δεν άκουσε ποτέ τον Βασίλη Δημητριάδη να βρίζει τον Γιώργο Δώνη. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου:

Είδαμε μία διαφορετική ΑΕΚ με τις αλλαγές.

Υπήρχε πρόβλημα ή ήταν δική σας επιλογή;

«Στο πρώτο ημίχρονο δικαίως προηγήθηκε ο Ατρόμητος. Ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Δεν ήμασταν κάλοι ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Όσο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Κάναμε σωστές κινήσεις και τη μεγάλη ανατροπή. Έχω τονίσει στους παίκτες ότι όλοι θα χρειαστούν. Ο Κλωναρίδης δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Γνωρίζουμε καλύτερα. Είδατε ότι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος δεν είχε δυνάμεις. Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή και σκέψη. Πήρα την ευθύνη να χρησιμοποιήσω δύο νεαρά παιδιά, διότι γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ καλά από άποψη φυσικής κατάστασης. Γνώριζα ότι παίρνω ρίσκο. Ο Γκούντγιονσεν δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ο επόμενος που θα μπορούσε να παίξει ήταν ο Βάργκας. Ήθελα να κλείσει αυτό το θέμα. Θα έκανα δύο αλλαγές στο ημίχρονο ούτως ή άλλως. Παίξαμε με τον Φούντα δεξί μπακ, όμως μετά την ανατροπή ήθελα έναν πιο ήρεμο παίκτη εκεί, γι' αυτό και έβαλα τον Γεωργέα. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει ανατροπή του σκορ με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Μπορεί ο Ατρόμητος να είχε κατά διαστήματα την υπεροχή της μπάλας, αλλά εμείς την ουσία. Δεν έχουμε ρόστερ που να αντέχει. Παίζει τώρα στόπερ ο Μπουγαϊδης. Δεν υπάρχει επιλογή και γι' αυτό του δίνω μπράβο που παλεύει. Αυτές τις επιλογές έχουμε. Οι επιλογές μας είναι περιορισμένες και αυτές που υπάρχουν δεν είναι έτοιμες να ξεκαθαρίσουν το παιχνίδι».

Τι εννοείται για τον Βάργκας;

«Δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού! Ήταν καλά σωματικά. Δεν ήταν ψυχολογικά. Χθες, ζήτησα από τον πρόεδρο να έχει συζήτηση μαζί του. Ο παίκτης είπε πως είναι έτοιμος, αλλά μέσα σε δύο 24ωρα να αλλάξει η ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου δεν είναι εύκολο. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι υπολογίζονται, αλλά οι επιλογές μας είναι λίγες. Ο Καράμπελας τώρα συμπλήρωσε κάρτες. Εύχομαι να μην έχουμε πρόβλημα».

Με τον Καράμπελα δεν σκεφτήκατε να δεχθεί μία κόκκινη για να λείψει σε ένα και όχι σε δύο παιχνίδι;

«Το έχουμε σκεφτεί και αυτό, αλλά δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο παιχνίδι, όταν όλα είναι ρευστά και παίζεις με 10 παίκτες»

Τον Χέλγκασον δεν τον υπολογίζετε;

«Θα είμαι ξεκάθαρος: Είναι πολύ καλό παιδί και επαγγελματίας. Ήθελα στα τελευταία παιχνίδια να του δώσω μία ευκαιρία. Επειδή μπλέξαμε με την Κέρκυρα είμασταν πιεσμένοι. Με τη Δόξα θα έπαιζε. Είχε όμως πρόβλημα γαστρεντερίτιδας. Πήρε ένα προβάδισμα ο Μπουγαϊδης. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Τον σέβομαι, αλλά ξαφνικά να παίξει σε ένα παιχνίδι κρίσιμο δεν είναι εύκολο».

Γ

Keywords
Τυχαία Θέματα