Οι εθνικές για το προλυμπιακό

16:57 14/5/2012 - Πηγή: AEK365

Έτοιμες για αναχώρηση (την Τετάρτη) με προορισμό τη Λουκέρνη της Ελβετίας είναι οι ελληνικές ομάδες του μπιτς βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς από την Πέμπτη ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών του ευρωπαϊκού προ-ολυμπιακού τουρνουά (17-19/5).

Η Εθνική ομάδα των Βίκυς Αρβανίτη / Μαρίας Τσιαρτσιάνη, μαζί με τις Τζοάνα Παπαγεωργίου και Χριστίνα Ρουμπάνη και από την άλλη, οι Μάνος Ξενάκης / Φερνάντο Μπιλλήρης και Γιώργος Κοτσιλιάνος / Νίκος Ζουπάνης, θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στο όνειρο της πρόκρισης, μέσω του προ-Ολυμπιακού τουρνουά.

Στις γυναίκες τα ελληνικά «δίδυμα»

θα παίξουν αρχικά με τη Νορβηγία την οποία εκπροσωπούν οι ομάδες των Γιάνε Κόνγκσαβν / Ανε Χόρτλαντ (2ες στο περσινό Satellite της Κύπρου, αλλά σπάνια φέρνουν καλό αποτέλεσμα σε Open ή Grand Slam της FIVB) και Γιάνε Πέντερσεν / Σίντι Τρέλαντ (η πρώτη είναι 21 ετών με μικρή πείρα στην άμμο, ενώ η συμπαίκτριά της από το 2007 δεν έχει ιδιαίτερες διακρίσεις), ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν και οι Ιταλία, Εσθονία, Πολωνία, Λετονία, Τσεχία, Σουηδία.

Στους άνδρες, οι ελληνικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν επίσης, αρχικά, τους Νορβηγούς Τέργεϊ Σκάρλουντ / Μάρτιν Σπίναγκρ (έμπειρη ομάδα, μαζί από το 2008, συστηματική παρουσία σε Open και Grand Slam της FIVB, πρόσφατα πήραν την 9η θέση στο Πεκίνο) και Ίβερ Χόρεμ / Γκέιρ Εϊτουν (έμπειρη ομάδα με 13άρι στο πρόσφατο Όπεν της Μπραζίλια) και στον ίδιο όμιλο, υπάρχουν οι Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Ουκρανία, Τσεχία και Πορτογαλία που κατεβάζουν καλές ομάδες.

Όλες οι αναμετρήσεις θα κριθούν στις τρεις νίκες «χώρα εναντίον χώρας» και σε περίπτωση ισοπαλίας (2-2) μετά από τέσσερα ματς θα διεξάγεται το «Χρυσό Σετ» των 15 πόντων. Από τους δύο ομίλους σε άνδρες και γυναίκες, προκρίνονται οι πρώτοι και ο ένας καλύτερος δεύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα