Οι επίσημοι στο Ζάππειο

18:40 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου πριν το μεγάλο ραντεβού του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 13.30 στο Ζάππειο Μέγαρο. Θα παραστούν στελέχη του ΣΕΓΑΣ, εκπρόσωποι της Πολιτείας καθώς Έλληνες και ξένοι αθλητές που θα μιλήσουν για τον αγώνα.

Στη συνέντευξη Τύπου θα γίνει παρουσίαση των Ελίτ αθλητών που θα μετάσχουν στον αγώνα και θα δοθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση,

ενώ στις 13.00 θα προηγηθεί η τελετή εγκαινίων της EXPO 2011 στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα θα παραβρεθούν εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Κώστας Παναγόπουλος, ενώ την Πολιτεία θα εκπροσωπήσουν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Χρήστος Αηδόνης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.

Επίσης θα έχουμε την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, της προέδρου της ΟΝΑ του Δήμου Αθήνας, Παναγιώτας Ψαράκη και του Δημάρχου Μαραθώνα, Ιορδάνη Λουίζου, ενώ εκ μέρους της UNESCO υπό την αιγίδα της οποίας έχει τεθεί ο φετινός αγώνας, θα παραστεί η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής του διεθνή Οργανισμού, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα.

Το Μέγα χορηγό της διοργάνωσης, ΟΠΑΠ ΑΕ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιάννης Σπανουδάκης, ενώ τους Θεσμικούς Συνεργάτες του Κλασικού Μαραθωνίου, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κολέτσος και η κ Χριστίνα Γκράτζιου αντίστοιχα.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθεί και ο Πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Χιρόσι Τόντα, αφού ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αδελφοποιημένος με τον αντίστοιχο του Ναγκάνο.

Τους αθλητές θα εκπροσωπήσουν ο Κενυάτης περσινός νικητής του Μαραθωνίου Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ που φέτος κατεβαίνει εκ νέου στην κλασική διαδρομή με στόχο να διπλασιάσει τις επιτυχίες του, καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές , Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Κώστας Πούλιος και Τίνα Κεφαλά.

Η ΕΧΠΟ, την οποία συνδιοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Αττικής, θα λειτουργήσει Πέμπτη με Σάββατο (10-12/11) και ώρες 09.00 με 18.00, ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν πάνω από 30.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα