Οι διάλογοι της ντροπής στην Προανακριτική

16:00 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ εκτυλίχθηκαν σκηνές που δεν τιμούν το ελληνικό κοινοβούλιο με αφορμή την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η συνεδρίαση διακόπηκε μόλις στο πρώτο 20λεπτο, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης,

θεώρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ά. Γεωργιάδης, προστάτευε τον μάρτυρα με τις ερωτήσεις του.
Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διέκοψε τη συνεδρίαση και ακολούθησε πανδαιμόνιο.
Μετά τον καυγά Γεωργιάδη-Κασιδιάρη, ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την αίθουσα. Για λίγο βγήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αρχίσει να φωνάζει: "Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει".
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος είπε: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική, προηγείται της ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και επέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.
Ο επίμαχος διάλογος
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».
Ηλίας Κασιδιαρης: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ. Έγω δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα"
Ευάγγελος Βενιζέλος: "Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες"
Ηλίας Κασιδιαρης: "Σκάσε γελοίε και χοντρέ".

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα... βασανισμού.
«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανισμό», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου. «Εσείς επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις, με βασανίζετε, είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης», αναφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η φραστική αντιπαράθεση του κ. Βενιζέλου με την κυρία Κωνσταντοπούλου άρχισε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτούσε πόσους υπολογιστές έχει.
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος σταύρωσε τα πόδια του. «Έχετε έρθει ως μάρτυρας σε αυτή την επιτροπή, θα σέβεστε τα μέλη της», επέπληξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα