Οι απόψεις κρίνονται, οι ιδέες ενώνουν

22:16 22/11/2013 - Πηγή: AEK365

Το κρίσιμο απέναντι σε μεγάλα ζητήματα είναι να μην επιτρέψεις σε φωνές, εντάσεις και κόντρες να σου αποσπάσουν την προσοχή από αυτό που έχει σημασία. Στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ λοιπόν δεν έχουν θέση κανενός είδους υπαρξιακοί διαξιφισμοί ούτε αναλύσεις κοσμοθεωριών. Η ανέγερση της Αγια Σοφιάς δεν εκπίπτει σε καμία ιδεολογική σύγκρουση, ούτε θα επιτευχθεί μέσω πολιτικών αναλύσεων για το πως πρέπει να λειτουργεί αυτός ο πλανήτης.

Τα πράγματα στο θέμα του νέου γηπέδου είναι απολύτως ξεκάθαρα. Οι μόνοι παράγοντες που μπορούν

να αποτελέσουν σημείο τριβής είναι κατά πρώτο λόγο η νομιμότητα του έργου και κατά δεύτερο το πόσο ωφέλιμο θα είναι για την περιοχή. Αυτό πρέπει να ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ, τους πολίτες της Νέα Φιλαδέλφειας και όσους αυτόκλητα ή... ετερόκλητα ασχολούνται. Οτιδήποτε άλλο μας βάζει σε ατραπούς που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα και δημιουργεί "φαντάσματα" και θεωρίες συνομωσίας.

Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για κόντρα από τη στιγμή που οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι σύννομες και όταν κανείς δεν μιλάει ούτε για κάποια συγκεκριμένη παρανομία αλλά ούτε για βλαβερές συνέπειες. Η κάθε άποψη καταγράφεται και κρίνεται. Ο κόσμος της ομάδας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα μιας σύγκρουσης στο πλαίσιο του ποιος στηρίζει την ανέγερση του γηπέδου και ποιος όχι. Όσοι είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοί, όσοι την αντιμάχονται ας το κάνουν γιατί υπάρχουν λόγοι όχι γιατί απλά δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία που ασπάζονται.

Οι όποιες αναίτιες αντιδράσεις πρέπει να βρουν το λαό της ΑΕΚ ενωμένο. Απ' όπου κι αν προέρχονται αυτές και όχι μόνο όταν συμφωνούν με την πολιτική ταυτότητα του καθενός. Όσο κανείς δεν αμφισβητεί με στοιχεία τη νομιμότητα ή έστω την ηθική του εγχειρήματος τα όποια πολιτικά μας πιστεύω πρέπει να παραμερίζονται και να προτάσσεται το καλό αυτού του συλλόγου που τόσο έχει βασανιστεί.

Αντίθετα στο ρεύμα της εποχής που αρέσκεται να αναδεικνύει τις αντιθέσεις στην περίπτωση της ΑΕΚ πρέπει υπερισχύσει μέσα σε όλους αυτό το τόσο όμορφο και τόσο γνήσιο που πρεσβεύει ο βασανισμένος αυτός σύλλογος. Γιατί πέραν από διοικήσεις και πρόσωπα η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει ποτέ άδικο. Τα πολιτικά κόμματα κάποιες φορές, τουλάχιστον, θα έχουν και πρέπει να είμαστε ικανοί να τις αναγνωρίσουμε γιατί ό,τι είναι απέναντι δεν είναι πάντα εχθρός μας.

Υ.Γ.: Οι κραυγές μόνο κακό κάνουν και ίσως κάποιες φορές να εξυπηρετούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα