Οι Malaysia Airlines πετούν με άδεια αεροπλάνα...

17:16 26/8/2014 - Πηγή: AEK365

Η εταιρεία Malaysia Airlines φαίνεται να πνέει τα λοίσθια μετά την ανάμειξή της σε δύο από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες της χρονιάς και μάλιστα σε απόσταση λίγων μηνών. Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι πλέον πολύ άσχημη καθώς σύμφωνα με πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό των αεροσκαφών τα αεροπλάνα αναγκάζονται να πετούν σχεδόν άδεια.

Γι'

αυτό και η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Έτσι, σύμφωνα με το Australia's news.com.au, οι αερογραμμές διπλασίασαν την προμήθεια που προσφέρουν στα αυστραλιανά ταξιδιωτικά πρακτορεία, από 6% σε 11%, για να κλείνουν ταξιδιώτες για τον αερομεταφορέα. Προσφέρονται επίσης, μεγάλες εκπτώσεις συγκριτικά με άλλους αερομεταφορείς. Το δείγμα της έρευνας τιμών των Μαλαισιανών Αερογραμμών έδειξε ότι το ταξίδι μετ' επιστροφής από την Κουάλα Λουμπούρ και το Πεκίνο κοστίζει 238 δολάρια, ενώ ο ίδιος προορισμός από άλλον αερομεταφορέα ξεπερνά τα 500. Ωστόσο, προς το παρόν οι κινήσεις αυτές δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η μαλαισιανή εταιρία κρατικών επενδύσεων Khazanah Nasional ανακοίνωσε μια πλήρη αναμόρφωση του αμαυρωμένου αερομεταφορέα, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να εξαγοράσει το 31% των μετοχών οι οποίες δεν της ανήκουν.

Μετά την εξαγορά είναι ιθανή η αλλαγή του ονόματος, η διαφήμισή των αερογραμμών υπό τη νέα τους μορφή και η αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα