«Όχι» από Μέρκελ σε νέα συμφωνία με την Ελλάδα

09:21 13/2/2015 - Πηγή: AEK365

Αμετακίνητη στη σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που ακολουθεί το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι Financial Times με τίτλο: «Η Μέρκελ

συνεχίζει να πιέζει την Ελλάδα».
Η Άνγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της ξεκαθάρισε πως εμμένει στη θέση της για συνέχιση του Μνημονίου τονίζοντας πως οι επιλογές της Ελλάδας είναι δύο: «Είτε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, είτε υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων έως τις 28 Φεβρουαρίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Αυτές είναι οι μοναδικές πιθανότητες», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση της Αθήνας για τη σύναψη μιας νέας αναθεωρημένης συμφωνίας μεταξύ Αθήνας - δανειστών.
«Η Ευρώπη έχει ως στόχο πάντα να βρει μια συμβιβαστική λύση και αυτή είναι η επιτυχία της. Η Γερμανία είναι έτοιμη για αυτό», είπε η κυρία Μέρκελ. «Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης εξαρτάται από το πόσο εμείς σεβόμαστε τους κανόνες».
Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε».
Συνεχίζοντας, η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δεν ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.
Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η Μέρκελ απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με στρατηγικές, με νοιάζουν τα αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα