«Όχι» από Κουβέλη, Βενιζέλο στην πρόταση Σαμαρά

10:08 15/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση με την σταθερότητα να απειλείται και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προχωρά χθες σε νέα πρόταση που προβλέπει τον ορισμό άμεσης επιτροπής ευρείας διακομματικής αποδοχής από τον ειδικό εκκαθαριστή με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας

τηλεόρασης. Ωστόσο, η πρόταση αυτή βρήκε κάθετα αντίθετους και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα. «Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός.
Σε άτυπο σχόλιό του το γραφείο τύπου της Ιπποκράτους σημειώνει: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ». Επιπλέον συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτουν το ερώτημα «αποδέχονται με αυτή τη δήλωση ότι έχουν κάνει λάθος;». Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, επίσης, διατυπώνει ότι δεν έχει ικανοποιηθεί από τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού σε σχέση με τα αιτήματά του για την ΕΡΤ.
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ.
Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά η κωδικοποίηση της πρότασης που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στα εξής:
1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ
2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα
3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει»
4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ
Μετά από αυτό συνεργάτες του κ. Κουβέλη εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση που προέβαλαν τις τελευταίες ώρες.
Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κρίσιμη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα