Ο ξεσηκωμός και τα πλάνα του Κολοσσού

10:06 13/4/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

"Η μπάλα στον κόσμο", γράφει η εφημερίδα και αναφέρεται στη μαζική παρουσία του λαού της ΑΕΚ στο αυριανό ματς. Συγκεκριμένα το GOAL τονίζει σχετικά: " Κατά την 89χρονη ιστορία της ΑΕΚ, τα ματς που έχουν χαρακτηριστικά ως υψίστης σημασίας ανά καιρούς αφορούσαν κυρίως την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Κυπέλλου, την έξοδο στην Ευρώπη, μία αναμέτρηση εκτός ελληνικών συνόρων. Ο κόσμος της Ενωσης ήταν πάντα εκεί και έδινε την ψυχή του για να φτάσει η ομάδα στον στόχο της. Τα όσα, όμως, θα ζήσει το απόγευμα της Κυριακής είναι πρωτόγνωρα. Ποτέ οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδιναν παιχνίδι-τελικό που να αφορά τη σωτηρία του συλλόγου. Παρά τα όσα λυπηρά έχουν ζήσει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο αγώνας με τον Πανθρακικό «υποχρεώνει» τους οπαδούς της Ενωσης να δώσουν βροντερό «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και να στηρίξουν όσο ποτέ τη χιλιοταλαιπωρημένη ΑΕΚ.

Από τα πρώτα λεπτά της λήξης της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Δευτέρα, άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αντιλήφθηκαν την τεράστια σημασία που έχει ο αγώνας της Κυριακής. Ο κόσμος βράζει μέσα του, έχει χάσει την ηρεμία του και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την ομάδα στο έλεος του Θεού. Πρόκειται, μάλιστα, να δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο και να προσφέρει την απόλυτη στήριξή του. Μπορεί το όνομα του αντιπάλου -στην προκειμένη περίπτωση του Πανθρακικού- να μην αποτελεί δέλεαρ, αλλά το κίνητρο για την αποφυγή του μοιραίου είναι τεράστιο. Εξάλλου, η ΑΕΚ καλείται να κερδίσει τον άμεσο αντίπαλό της στη μάχη της παραμονής, με την ισοπαλία να βολεύει τον σύλλογο της Κομοτηνής".

SPORTDAY

Για τον ξεσηκωμό που επικρατεί ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Πανθρακικό γράφει και η SPORTDAY, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η ΑΕΚ δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ιστορίας της, όχι για κάποιον τίτλο αλλά για την επιβίωσή της στη μεγάλη κατηγορία, το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό. Και δεν θα είναι μόνη της. Παρά τη δεδομένη απογοήτευσή του, ο κόσμος της θα δώσει δυναμικό «παρών» προσπαθώντας με τη φωνή του να ωθήσει την «Ένωση» στη νίκη. Η κρισιμότητα του αγώνα σε συνδυασμό με την παρουσία των Δέλλα, Ζήκου και Μπορμπόκη, που έχει εμπνεύσει τον κόσμο, προκαλούν κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ.

Τα εισιτήρια τέθηκαν χθες σε κυκλοφορία (με γενική είσοδο 10 ευρώ) και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Φίλοι της ΑΕΚ, όχι μόνο από το λεκανοπέδιο αλλά από όλη την Ελλάδα, κάποιοι ακόμη και από το εξωτερικό (!) θα είναι εκεί. Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της διοίκησης κάνουν λόγο για λαοθάλασσα που θα ξεπεράσει τους 30.000 φιλάθλους. Ανάμεσά τους και επιφανείς ΑΕΚτζήδες, από παλιούς ποδοσφαιριστές μέχρι παλιούς προέδρους ή απλούς ανθρώπους που την έχουν υπηρετήσει από διάφορα άλλα πόστα".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με τον Τραϊανό Δέλλα και τις σκέψεις του αναφορικά με την 11άδα ασχολείται η εφημερίδα: "Και Ρότζερ και Ανάκογλου", τονίζει και προσθέτει: "Ο Κολοσσός διώχνει τις φοβίες και σκέφτεται να ρίξει από την αρχή όλα τα όπλα που έχει η ΑΕΚ για να επιβάλει το παιχνίδι της".

LIVE SPORT

Για τα αγωνιστικά πλάνα του Δέλλα γράφει η LIVE SPORT τονίζοντας ότι γίνεται "επιστροφή στη λογική! Έδειξε ρόμβο με Ανάκογλου, Γκερέιρο ο Δέλλας. Ζήτησε και πάθος από το πρώτο λεπτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα