Ο Τζον Κέρι υποστηρίζει το δικαίωμα του να είσαι ηλίθιος!

22:56 26/2/2013 - Πηγή: AEK365

Σε μια ιδιαίτερη, αλλά κλασικά αμερικάνικη, ερμηνεία του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου και της ανεξιθρησκίας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος μιλώντας σε Γερμανούς φοιτητές υπερασπίστηκε ακόμα και το «δικαίωμα να είσαι ηλίθιος».

Σαν χώρα και σαν κοινωνία, είπε αναφερόμενος στην πατρίδα του, «ζούμε και αναπνέουμε με την ιδέα της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής ανοχής, όποια και είναι η θρησκεία· και με την ιδέα της πολιτικής ελευθερίας και πολιτικής ανοχής, όποια και αν είναι η θέση».

Και πρόσθεσε: «Μερικές φορές οι άνθρωποι

αναρωτιούνται γιατί το Ανώτατο Δικαστήριό μας επιτρέπει στη μία ή την άλλη ομάδα να διαδηλώνει ακόμα και αν είναι το πιο προκλητικό πράγμα στον κόσμο και να κουβαλά πλακάτ που προσβάλλουν τη μία ή την άλλη ομάδα.

» Και ο λόγος είναι η ελευθερία, η ελευθερία του λόγου. Στην Αμερική έχει το δικαίωμα να είσαι ηλίθιος αν το θες. Ακόμα έχεις το δικαίωμα να μην συνδέεσαι με κάποια άλλο αν το θες».

Μέσα στα γέλια των φοιτητών, μεταδίδει το Reuters, ο Κέρι κατέληξε: «Το ανεχόμαστε. Κάπως τα βγάζουμε πέρα. Νομίζω είναι μια αρετή, κάτι για το οποίο πρέπει να μάχεσαι. Το σημαντικό είναι να ανέχεσαι να λες: ‘ξέρεις, μπορείς να έχεις διαφορετική γνώμη'».

Keywords
Τυχαία Θέματα