Ο Τσε διαφημίζει...Μερσεντές!

14:37 13/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αν ρωτούσε κανείς τον Τσε Γκεβάρα σήμερα τι αυτοκίνητο θα αγόρασε, σίγουρα η απάντηση δεν θα ήταν... Μερσεντές! Και πολύ περισσότερο δεν θα φορούσε ένα καπελάκι με το σήμα της διάσημης μάρκας αυτοκινήτων!

Ωστόσο, στην εταιρεία δεν το σκέφτηκαν έτσι και επέλεξαν τον Τσε ως το βασικό πρόσωπο ενός αυτοκινήτου τους, του CarTogether που παρουσιάστηκε Consumer Electronics Show. Σύμφωνα με την Μερσεντές, το συγκεκριμένο

αυτοκίνητο ενδείκνυται για το car-pooling, τη χρήση δηλαδή ενός αυτοκινήτου από διάφορους, ακόμα και άγνωστους, οι οποίοι πάνε στον ίδιο προορισμό με στόχο την μείωση των εξόδων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντίετερ Ζέτσε ανέφερε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου στην έκθεση: «Πολλοί πιστεύουν ότι το μοίρασμα του αυτοκινήτου (το car-pooling) συνορεύει με τις ιδέες του κομμουνισμού. Έτσι, λοιπόν, ζήτω η επανάσταση», χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση «viva la revolution» ως μότο της διαφήμισης.

Φυσικά, οι αντιδράσεις ήρθαν άμεσα τόσο από τους υποστηρικτές του Τσε Γκεβάρα, όσο και από τους αντίθετους με αυτόν, που χαρακτήρισαν τον Τσε «μαζικό δολοφόνο», όπως ο Αμερικανοκουβανός Ερνέστο Αριέλ Σουάρες ο οποίος δημιούργησε σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Πείτε στην Μερσεντές πως δεν είναι ΟΚ να χρησιμοποιείται η εικόνα ενός μαζικού δολοφόνου»!

Η θυγατρική εταιρεία της Μερσεντές, Ντάιμλερ, έσπευσε να απολογηθεί για την επιλογή της λέγοντας καταρχάς ότι η εικόνα του Τσε ήταν μια από τις πολλές στην παρουσίαση και ότι η εταιρεία δεν επιδοκιμάζει ή το αντίθετο τη ζωή και τις πράξεις ενός ιστορικού προσώπου ή τις πολιτικές του απόψεις.

Ο Σουάρες μετά τη συγγνώμη της εταιρείας ανέφερε: «Η νίκη, αν υπάρχει, δεν είναι δική μου αλλά των απογόνων των θυμάτων του Τσε και των επιζόντων, στην κοινή λογική και την ευγένεια»...

Keywords
Τυχαία Θέματα