Ο σωματοφύλακας του Κιμ Γιονγκ Ιλ μιλά για τη «δικτατορία της Βορείου Κορέας»

16:05 7/11/2014 - Πηγή: AEK365

Οι άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα τους διάσημους είναι ίσως οι σωματοφύλακές τους. Γι' αυτό και η μαρτυρία του Λι Γιονγκ Γκουκ, ο οποίος υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του πρώην δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κι Γιονγκ Ιλ, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Λι Γιονγκ Γκουκ κάποια στιγμή κατάφερε να αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, όπου ζει μέχρι σήμερα και όπως λέει στο CNN: «Μόνο όταν πήγα στη Νότια Κορέα συνειδητοποίησα ότι

υπηρετούσα έναν δικτάτορα».

Σχολιάζοντας μια σειρά από προπαγανδιστικά πλάνα τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σχετικά με τις μεθόδους εκπαίδευσης των ανδρών που προστατεύουν την ελίτ της Βόρειας Κορέας, ο Λι έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σκληρή διαδικασία, που πέρα από την βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει πολεμικές τέχνες όπως το ταεκβοντό και πάρα πολλή προπαγάνδα.

«Βασικός σκοπός ήταν η αφοσίωση. Δεν κερδίζεις έναν πόλεμο επειδή κρατάς όπλο. Το ταεκβοντό είναι χρήσιμο για το πνεύμα, δημιουργεί αφοσίωση».

Ωστόσο, το πιο βασικό μέρος της εκπαίδευσης ήταν καθαρή πλύση εγκεφάλου, όπως λέει. Ο Λι αναφέρει ότι τον έμαθαν να πιστεύει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι θεός και ότι γεννήθηκε για να υπηρετεί τον «Αγαπητό Ηγέτη».

Όμως, ο «Αγαπητός Ηγέτης» είχε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Από τη μια «έδινε χρυσάφι» όταν ήταν χαρούμενος και από την άλλη μοίραζε θανατικές ποινές όταν δεν ήταν.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένας άνδρας που προκαλούσε τον φόβο.

Ο Λι θυμάται τη περίπτωση ενός ανώτατου αξιωματούχου, ο οποίος τόλμησε να χρησιμοποιήσει το προσωπικό τασάκι και το ασανσέρ του Κιμ Γιονγκ Ιλ και κατέληξε να πεθάνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Την ίδια κατάληξη είχε και ο Λι την πρώτη φορά που επιχείρησε να αυτομολήσει, το 1994. Τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων Yodok.

Ήταν ένας από τους λίγους που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, γι αυτό και έχει βάλει σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για όλα τα τρομερά που έζησε στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Εκτιμά ωστόσο ότι ο γιος του, ο νέος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ακόμα χειρότερος, διότι τόλμησε να σκοτώσει τον ίδιο του το θείο, κάτι που ο πατέρας του δεν θα έκανε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα