Ο Σαλμάν Ρουσντί για την επίθεση στη Charlie Hebdo

22:13 9/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Σαλμάν Ρουσντί, ο συγγραφέας του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι», δεν θα μπορούσε να μην δώσει τη δική του απάντηση στην θρησκευτική μισαλλοδοξία των τελευταίων ημερών εξαιτίας της τραγικής και άνευ προηγουμένου δολοφονίας 12 ανθρώπων στο Παρίσι στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Ο Σαλμάν Ρουσντί ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπό φρούρηση και κρυμμένος, αφού ο πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χομεϊνί, είχε εκδώσει

εναντίον του «φετφά» εξαιτίας του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι». Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε «καλός μουσουλμάνος» τον δει έχει καθήκον να τον σκοτώσει ως τιμωρία για την βλασφημία του στον Αλλάχ.

Η δήλωση του Ρουσντί:

«Η θρησκεία, μια μεσαιωνική μορφή παραλογισμού, όταν συνδυάζεται με μοντέρνα όπλα γίνεται απειλή κατά των ελευθεριών. Αυτός ο θρησκευτικός ολοκληρωτισμός έχει προκαλέσει μια θανάσιμη μεταλλαγή στην καρδιά του Ισλάμ και βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες στο Παρίσι σήμερα. Στέκομαι δίπλα στο Charlie Hebdo, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι, για να υπερασπιστώ την τέχνη της σάτιρας, η οποία ήταν πάντα μια δύναμη υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της τυραννίας, της ανειλικρίνειας και της βλακείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα