Ο Σα Πίντο και ο Δέλλας που μένει

13:05 10/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ώρα των Σπορ
ΑΕΚ θέλει α... " είναι ο τίτλος της εφημερίδας που αφιερώνει αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στο πρωτοφανές ξέσπασμα Δέλλα στο ημίχρονο με τον Κρουσσώνα.
Εκτενή αναφορα υπάρχει και στα θέματα του γηπέδου όπου συμφωνα με την ΩΡΑ τα πραγματα προχωράνε και μέχρι το Πάσχα θα έχουν μπει και οι δύο υπογραφές που απομένουν για να να κλειδώσει το νομοσχέδιο και να κατατεθεί για ψηφιση στην Βουλή.

Εκτενή αναφορά υπάρχει και στην προπονητολογία που έχει ξεσπάσει.


GOAL
"Δέλλας.. με ματιές στο εξωτερικό", είναι το χτύπημα της εφημεριδας στην πρωτη σελίδα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Μελισσανίδης στηρίζει τον προπονητή, αλλά στην Ένωση έχουν το νου τους και στη διεθνή αγορά για κάποια εξαιρετική περιπτωση προπονητή. Αναλυτικά το ρεπορτάζ: Ο καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης του για τη συνεχόμενη κάκιστη εικόνα της Ενωσης στο πρωτάθλημα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Οι εμφανίσεις των «κιτρινόμαυρων» βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα εν όψει του καλοκαιρινού σχεδιασμού. Για ακόμα μία φορά τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Τραϊανού Δέλλα από τον πάγκο βγήκαν στην επιφάνεια, αλλά προς το παρόν δεν έχουν καμία βάση...
Το σίγουρο είναι ότι ο Δέλλας είναι ο προπονητής της ΑΕΚ και εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στις σκέψεις των «κιτρινόμαυρων» για την τεχνική ηγεσία της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Η στήριξη προς το πρόσωπό του συνεχίζεται, θέμα αποχώρησής του δεν τίθεται μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και μετά την 21η Μαΐου θα τεθεί και επί τάπητος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο «Κολοσσός» έχει σίγουρη τη θέση του. Και ο ίδιος νιώθει την πίεση, αισθάνεται ανασφαλής και παλεύει για να την κρατήσει με τα όπλα που διαθέτει. Εχθρός, όμως, του καλού είναι το καλύτερο. Και στην Ενωση το γνωρίζουν πολύ καλά. Η ξένη αγορά δεν περνάει απαρατήρητη για κανέναν και, αν προκύψει μια εξαιρετική περίπτωση ξένου προπονητή, όλα τα δεδομένα μπορούν να έρθουν τούμπα.
Ο Μελισσανίδης δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ενός τεχνικού άφθαρτου, φιλόδοξου που δεν θα έχει καμία σχέση με την Ενωση και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ξέσπασμα Δέλλα άνευ... ανταπόκρισης
Τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα ήταν πρωτόγνωρα, αλλά δεν είχαν... αντίκρισμα. Ο Δέλλας τα έχωσε στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνισή τους και την ήττα (1-0) της ανάπαυλας. Μίλησε με πολύ σκληρές εκφράσεις, ξεπέρασε τα όριά του και για πρώτη φορά ξεστόμισε λόγια που δεν συνηθίζει.
Αναποδογύρισε το κρεβάτι που χρησιμοποιείται για αποθεραπεία και είπε: «Δεν θέλω να σας πω ούτε για τακτική ούτε για τίποτε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αυτή η φανέλα είναι βαριά και θέλει «αρχ...α» για να τη φοράει κάποιος. Θα πρέπει να τη ματώνετε. Δεν το κάνετε. Οποιος έχει «αρχ...α» να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξει. Αυτό μόνο χρειάζεται. Αφού δεν καταλαβαίνετε πως κανένας δεν θα είναι εδώ του χρόνου, δεν έχω να σας πω τίποτα».
Η εμφάνιση της Ενωσης, πάντως, δεν διορθώθηκε. Μπορεί η νίκη-ανατροπή να επετεύχθη, αλλά ουδείς έδειξε να απαντάει στην έκρηξη του προπονητή της ΑΕΚ.

Sportday
"Σα Πίντο" , η εφημερίδα αναφέρεται στον Πορτογάλο τεχνικο που βρίσκεται στο προσκήνιο για τον πάγκο της ΑΕΚ και την έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του αλλά και στο απίστευτο ξέσπασμα του Δέλλα στην Κρήτη. Επίσης το ρεπορτάζ της ισχυριζεται πως ο Δέλλας μπορεί να μεινει στην ομάδα ακόμη κι αν δεν είναι πρώτος προπονητης. Αναλυτικά το ρεπορτάζ: Δύο προπονητές έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ, ώστε να διαδεχθεί τον Τραϊανό Δέλλα, καθώς θεωρείται δύσκολο θεωρείται να παραμείνει μετά το τέλος τρέχουσας σεζόν ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος έχει χάσει... πόντους τον τελευταίο καιρό.

Πάντως, στην περίπτωση που αποτελέσει παρελθόν, θα του προταθεί να παραμείνει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια από άλλο πόστο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει σε εκτίμηση τον 38χρονο πρώην αμυντικό της ομάδας, όμως αν πάρει την οριστική απόφαση, ότι δεν πρέπει να είναι αυτός επικεφαλής του προπονητικού τιμ στην Football League, τότε θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στην ΑΕΚ, ίσως και ως βοηθό του διαδόχου του.

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι να συνεχίσει -με την επιθυμία της ομάδας- ο Δέλλας την επιμόρφωση, ώστε να αποκτήσει επιπλέον γνώσεις πάνω στην προπονητική για να επανέλθει στο μέλλον στην... άκρη του πάγκου.

Από την άλλη ο Σα Πίντο έχει αρκετούς... θαυμαστές στους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα, συνεχίζεται η φημολογία ότι υπήρξε μια πρώτη επαφή ανάμεσα σε άνθρωπο της Ένωσης και τον τεχνικό του ΟΦΗ και πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο να συνεργαστούν οι δύο πλευρές από το ερχόμενο καλοκαίρι. Το θέμα δεν φαίνεται προχωρημένο, αλλά ίσως να έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Πάντως, υπάρχουν και άλλες επιλογές και ξεχωρίζει μία από αυτές, ενός ξένου τεχνικού, που δεν προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα.


LiveSport
"Τα έσπασε". Στο ξέσπασμα του Δέλλα στην ανάπαυλα του παιχνιδιού στην Κρήτη αναφέρεται το σημερινό χτύπημα της Livesport που κάνει αναφορά και στο θέμα Σα Πίντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα