«Ο Ψωμιάδης μου γαμ… την καριέρα»

21:07 6/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο κατά Μάκη Ψωμιάδη «μαύρος... αράπης», Κάναρτ Τζόνσο που του είχαν συστήσει «μπασκετάνθρωποι του μπάσκετ» δεν θα ξεχάσει ποτέ το πέρασμα του από την Ελλάδα και ας ήταν το μακρινό 1993. Ο Αμερικανός ήρθε στην ΑΕΚ σαν πολύ μεγάλο όνομα έχοντας εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν αλλά υπό τις... οδηγίες του Ψωμιάδη

η παραμονή του εδώ έγινε εφιαλτική. Στα 47 του πλέον μιλάει για την «κομπίνα» που του είχε στήσει ο Ψωμιάδης, όπως επίσης και για τις φήμες της εποχής που τον ήθελαν ξενύχτη, τεμπέλη, ακόμα και πορτιέρη στα μαγαζιά του τότε προέδρου της ΚΑΕ.

«Μου εχει λείψει πάρα πολύ. Η Ελλάδα ήταν από τις ομορφότερες χώρες που έχω μείνει ποτέ. Ίσως η ομορφότερη. Εχω κάνει φίλους στη χώρα σας και προσπαθώ να κρατήσω επαφή. Όχι απαραίτητα με πρώην συμπαίκτες μου, αλλά και απλούς ανθρώπους που γνώρισα και πέρασα πολύ καλά. Πάντως είχα πολλούς καλούς συμπαίκτες και έναν προπονητή που μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Ελληνοαμερικανός ήταν, αλλά μην με ρωτήσεις το όνομά του γιατί δεν το θυμάμαι (σ.σ. εννοεί τον Στιβ Γιατζόγλου). Αντίθετα, τα πράγματα δεν ήταν καλά στη διοίκηση. Εκεί αντιμετώπισα τα μεγάλα προβλήματα» και με αυτήν την ατάκα, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την ΑΕΚ» δηλώνει ο Τζόνσον και συνεχίζει:

«Πρόεδρος στην ομάδα ήταν ο κύριος Μάκης Ψωμιάδης. Όμως με εξαπάτησε! Προσπάθησε να μου κλέψει χρήματα από το συμβόλαιο. Γι' αυτό και έφυγα από την ομάδα μέσα στη μέση της χρονιάς. Έμαθα από τους δικηγόρους μου ότι είχε πλαστογραφήσει το όνομά μου πάνω στο συμβόλαιο! Εγώ είχα υπογράψει για 400.000 δολάρια, ενώ εκείνος είχε συμβόλαιο με το όνομά μου το οποίο έκανε λόγο για 45.000 δολάρια! Καμία σχέση! Και όταν πήγα να του ζητήσω τα χρήματα από το συμβόλαιο το οποίο είχα υπογράψει, μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μου έδειξε το άλλο συμβόλαιο».

Όταν έμαθε ότι Ψωμιάδης αυτή τη στιγμή κρατείται στα Σκόπια τόνισε: «Απ' ότι έχω μάθει έχει εξαπατήσει πολλούς ανθρώπους και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για όλες τις πράξεις του. Κρίμα γι' αυτόν που τελικά πήρα όλα τα χρήματα που δικαιούμουν!»

Εκείνη την εποχή υπήρχε η φήμη ότι ο Κάναρντ Τζόνσον δεν ήταν και από τα... καλύτερα παιδιά που πέρασαν από το πρωτάθλημα της Α1: «Αν και είχα διαγράψει μια πολύ καλή πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας καλά νούμερα, ήρθε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και μου γαμ...ε την καριέρα! Τα πήγαινα πολύ καλά μέχρι τότε. Μέχρι που άρχισε να διαδίδει ψέμματα, τα οποία με μείωναν ως παίκτη, ως άνθρωπο, ως συμπαίκτη και ως προσωπικότητα. Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα μου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ» θυμάται ο Κάναρντ Τζόνσον και απαντάει ανοικτά όταν τον ρωτήσαμε για τα «ψέμματα» που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή: «Έλεγε ότι είμαι τεμπέλης. Οτι έβγαινα έξω και ξενυχτούσα όλη τη νύχτα. Ότι έπινα και ότι με ενδιέφεραν περισσότερο οι γυναίκες από το μπάσκετ! Και το χειρότερο όλων; Ότι ήμουν κακός συμπαίκτης και ότι δεν τα πήγαινα καλά με

Keywords
Τυχαία Θέματα