Ο Πρόεδρος της Τσεχίας τα «τσουξε» σε τελετή (VIDEO)

15:41 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα, την παράσταση έκλεψε ο νέος πρόεδρος της Τσεχίας, ο Μίλος Ζέμαν, ο οποίος εμφανίστηκε στην τελετή εμφανώς μεθυσμένος!
Μάλιστα υπάρχει βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει τον νέο πρόεδρο της Τσεχίας να παραπατάει, να στηρίζεται στον τοίχο, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Καρδινάλιου για να σταθεί στα πόδια του.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε στη χώρα, το γραφείο τύπου έσπευσε να τον καλύψει, αποδίδοντας το συμβάν σε αδιαθεσία λόγω ίωσης.
Τα σχόλια

που συνόδευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο ήταν δεκάδες. Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως «ντροπή της χώρας», ενώ πολλοί δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Facebook να πίνουν, λέγοντας ότι «έπαθαν ίωση σαν τον πρόεδρο». Σημειώνεται πως οι Τσέχοι είναι οι πρώτοι παγκοσμίως σε κατανάλωση μπύρας ανά κεφαλή.
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο 68χρονος σήμερα Μίλος Ζέμαν δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμηση του στο αλκοόλ. Στο παρελθόν έχει πει ότι θαυμάζει τον Τσόρτσιλ, αναφέροντας ότι και εκείνος αγαπούσε το ουίσκι, ενώ στο αντίποδα, όπως δήλωσε, ο Χίτλερ έπινε μόνο τσάι και ήταν χορτοφάγος. «Και είδατε πως κατέληξε τελικά», είπε απαντώντας με αποστομωτικό τρόπο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Το περιστατικό έρχεται πάντως να ενδυναμώσει τις φήμες περί αλκοολισμού που αναπαράγουν κάποια τσέχικα μέσα. Πρόσφατα, δημοσίευμα ανέφερε ότι ο πρόεδρος πίνει κατά μέσο όρο έξι ποτήρια κρασί την ημέρα και τρία σφηνάκια.
Παρόμοιο συμβάν είχε λάβει χώρα και πάλι φέτος, όταν ο Μίλος Ζέμαν εμφανίστηκε να μπαίνει στο αυτοκίνητο του τρεκλίζοντας με τη βοήθεια της συνοδείας του.
Την προηγούμενη βδομάδα, την ώρα που ο Ζέμαν μιλούσε στο Κοινοβούλιο οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών της χώρας κοιμήθηκαν πάνω στα έδρανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα