Ο πόλεμος στη Δαμασκό, στη Λατάκια ο Άσαντ

17:42 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

Στη συριακή πρωτεύουσα έχει μεταφερθεί το επίκεντρο της εμφύλιας σύρραξης, με τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά ενώ κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν. Συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στη Δαμασκό, όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε δυνάμεις πιστές στον Σύρο πρόεδρο -μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση σε κτίριο των δυνάμεων ασφαλείας. Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ βρίσκεται στη Λατάκια, απ' όπου οργανώνει τις επιχειρήσεις αντεπίθεση του στρατού.

Οι δυνάμεις του

στρατού έχουν αναπτύξει στη Δαμασκό τεθωρακισμένα οχήματα και έχουν αυξήσει τα μπλόκα σε όλη την πόλη, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους της περιοχής.

Ο ίδιος ο Άσαντ βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Λατάκια, ηγούμενος της επιχείρησης με την οποία το καθεστώς σκοπεύει να «απαντήσει» στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης και έναν δυτικό διπλωμάτη, ο Σύρος πρόεδρος έχει τεθεί επικεφαλής της κυβερνητικής επιχείρησης.

Δεν είναι σαφές εάν ο Άσαντ βρισκόταν ήδη στην παραλιακή πόλη Λατάκια πριν από την επίθεση της Δαμασκού ή εάν έφθασε εκεί εκ των υστέρων.

Παράλληλα, την Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα της Συρίας.

Από τα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, 214 άνθρωποι, ανάμεσά τους 124 πολίτες, 62 στρατιώτες και 28 αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων σ' ολόκληρη τη χώρα.

Keywords
Αναζητήσεις
polemos latakia
Τυχαία Θέματα