Ο Πλατανιάς τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός την νίκη

19:37 7/12/2013 - Πηγή: AEK365

SUPER LEAGUE 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΝΤΑΛΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ)


Στην Λιβαδειά ο Πλατανιάς είχε τις ευκαιρίες αλλά ο Λεβαδειακός είχε τα γκολ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κερδίζουν

με 2-0 και να ισοφαρίζουν την επίδοση του 1989 όταν και πάλι είχαν πέντε νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια.

Το ματς

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 7' είχε την πρώτη καλή στιγμή όταν το σουτ του Λυκογιάννη πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πλατανιά ο οποίος είχε την πρώτη καλή στιγμή ένα λεπτό αργότερα όταν ο Μπέλιτς έκανε το σουτ αλλά ο Πζιρόφσκι έδιωξε με δυσκολία. Το 1-0 έγινε στο 12ο λεπτό όταν ο Ιωαννίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Φαΐσκα απομάκρυνε λανθασμένα και ο Ροτζέριο με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε για τον Γιωργαλλίδη για το 1-0. Σημειώνεται πως και στο περσινό ματς των δυο ομάδων στην Λιβαδειά ο Ροτζέριο είχε σκοράρει στην νίκη των γηπεδούχων με 1-0.
Από εκείνη την στιγμή, ο Πλατανιάς ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στο 18' ο Αγκιλέρα εκτέλεσε φάουλ, ο Κατάι προλαβαίνει τον Πζιρόφσκι όμως η κεφαλιά του φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 25ο λεπτό ο Νίκος Αναστόπουλος υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή όταν ο Μοράλ ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε την θέση του στον Μπεριάν.
Ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα με τον Πλατανιά να συνεχίζει να πιέζει και στο 38' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπέλιτς από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι ο Φερνάντες πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα όμως φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Πλατανιάς θα χάσει την μεγαλύτερη του ευκαιρία. Ο Μπέλιτς μπαίνει στην περιοχή, κάνει το σουτ και ο Πζιρόφσκι απομακρύνει εντυπωσιακά. Στην συνέχεια της φάσης το γυριστό του Αγκιλέρα δεν ανησυχεί τον Πολωνό που μπλοκάρει εύκολα.
Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τον Πλατανιά να πιέζει και στο 53' έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Μπεριάν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπεριάν έπιασε το σουτ αλλά ο Πζιρόφσκι ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 66ο λεπτό O Κάταϊ μπαίνει στην περιοχή, προτιμάει να τελειώσει μόνος του την φάση, με το σουτ που επιχειρεί να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Και από την στιγμή που ο Πλατανιάς δεν αξιοποίησε ούτε μια από τις ευκαιρίες που έκανε, ο Λεβαδειακός δεν το άφησε ατιμώρητο και στο 77' ο Πετράτζι έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Ορτέγκα με εξαιρετικό σουτ στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη για το 2-0.
Μάλιστα, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ όταν στο 82ο λεπτό ο Γιωργαλλίδης νίκησε σε τετ α τετ τον Ροτζέριο.
Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων, λόγω του τραυματισμού του Πζιρόφσκι, ο Πλατανιάς δεν έκανε άλλη ευκαιρία και έτσι ηττήθηκε με 2-0 με την ανάγκη απόκτησης ενός φορ να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Πζιρόφσκι (73' Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Κονέ, Λαμπρόπουλος (58' Πέδρο), Ροτζέριο (73' Καπό), Ορτέγκα, Μάντζιος, Ιωαννίδης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Βάσκο Φερνάντες, Ιντζίδης, Φάισκα, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Σιώπης, Μπέλιτς, Γουνδουλάκης (85' Γιακουμάκης), Μοράλ (25'Μπεριάν), Κάταϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα