Ο πάστορας Γκουστάβο Μαντούκα

16:41 16/7/2013 - Πηγή: AEK365

Αφιέρωμα στον Γκουστάβο Μαντούκα έκανε το πορτογαλικό περιοδικό "Alpha" επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος πέραν από ποδοσφαιριστής είναι και πάστορας και κηρύττει τον λόγο του Θεού.

«Πέρα από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Γκουστάβο είναι και πάστορας. Θεωρεί τον εαυτό του ως ένα άνθρωπο της οικογένειας και λατρεύει τις στιγμές που περνάει με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Πιστεύει ότι η οικογένεια είναι η βάση των πάντων στο αρχικό πλάνο του Θεού. Ένας πυλώνας για κάθε άνθρωπο, ένα πολύτιμο αγαθό.. Όταν ο Μαντούκα αγωνιζόταν στη Φελγκέιρας, συμβούλευσε

συμποδοσφαιριστή του να διαβάσει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη στην Αγία Γραφή. Όταν ήταν στην Ελλάδα από το πόστο του διακόνου λειτουργούσαν καθολική εκκλησία μαζί με τον πάστορα Λαμπ Κλέμπερ» αναφέρει, μεταξύ άλλων το άρθρο.

Ο ίδιος ο Μαντούκα δηλώνει: «Το να είσαι ποδοσφαιριστής και πάστορας είναι λίγο δύσκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των υποχρεώσεών σου ως ποδοσφαιριστής και τον υπηρεσιών σου ως πάστορας. Σε περιόδους διακοπών, η λειτουργία της εκκλησίας σταματάει αφού οι πιστοί επωφελούνται τη διακοπή για να πάνε στις χώρες τους. Τα σαββατοκύριακα υπάρχει επίσης περιορισμός στη λατρεία επειδή υπάρχουν τα παιχνίδια, όμως μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί την εκκλησία όποτε μπορεί. Το ποδόσφαιρο κινείται πολύ με τα συναισθήματα μας και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Επειδή δουλεύουμε σε θέματα φυσικής κατάστασης, πολύ συχνά είμαστε κουρασμένοι αλλά προσευχόμαστε. Πολλές φορές λέω "Κύριε έχω κάνει τη δουλειά σου, τρέχω σε όλο το νησί για να κηρύξω το λόγο σου, βοήθησέ με" και με βοηθάει να μπορώ να αντεπεξέλθω. Να διατηρηθώ σε καλή κατάσταση και να συνδυάζω το ποδόσφαιρο με την ασχολία της εκκλησίας. Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει τον κόπο η κούραση, διότι ο Θεός μας έχει δώσει τη χάρη και τη στρατηγική για να μπορούμε να διαχειριστούμε με επιτυχία τις καταστάσεις».

Ο Βραζιλιάνος τόνισε πως είναι έτοιμος να παρατήσει το ποδόσφαιρο για να υπηρετήσει το Θεό, αν ο Ύψιστος του το ζητήσει: «Πιστεύω ότι αν δεν δεχόμουν τον Ιησού Χριστό, δεν θα πετύχαινα τόσα πολλά ως ποδοσφαιριστής, βλέπω σε αυτά το χέρι του Θεού. Θα παρατούσα ακόμα και την ποδοσφαιρική μου καριέρα για να υπηρετήσω τον Θεό, αν ο Θεός μου το ζητούσε».

Keywords
Τυχαία Θέματα