Ο Παπασταθόπουλος κορυφαίος Έλληνας του εξωτερικού

13:19 5/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την σεζόν 2012-2013 κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό, μεταξύ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αναδείχτηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης "Castrol Edge Index" το οποίο χρησιμοποιούν η UEFA και η FIFA. Το συγκεκριμένο

σύστημα αξιολόγησης χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εντοπίζει όλα τα στατιστικά στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή και υπολογίζει τον αντίκτυπο που έχει η απόδοση του στην ομάδα όπου αγωνίζεται.
Η "Castrol Edge Index" βαθμολογεί τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό και το γαλλικό.
Έτσι λοιπόν ο Παπασταθόπουλος χάρη στις εμφανίσεις του με την φανέλα της Βέρντερ Βρέμης είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό για την εφετινή σεζόν συγκεντρώνοντας 561 πόντους. Πίσω από τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα της Ένωσης, ο Παναγιώτης Κονέ της Μπολόνια που συγκέντρωσε 554 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την λίστα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών του εξωτερικού ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ την αξιολόγηση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα