Ο Παντελίδης αντέγραψε τον Μπετόβεν (VIDEO)

11:22 20/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σε δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί εδώ και λίγο και ο τραγουδιστής και συνθέτης/στιχουργός, Παντελής Παντελίδης, ο οποίος κατηγορείται από τον μουσικοσυνθέτη Γιώργος Μουκίδη ότι του «έκλεψε» το κομμάτι του.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Μουκίδης κατέθεσε αγωγή ζητώντας από τον τραγουδιστή 100.000 ευρώ, υποστηρίζοντας πως το κομμάτι «Τέτοια αγάπη δεν αξίζω» του Παντελίδη είναι ίδιο με το τραγούδι «Χωρίς Φτερά», που είχε γράψει το 1999 ο ίδιος για την τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.

Η υπόθεση

εκδικάστηκε αλλά η απόφαση αναμένεται να βγει σε έξι μήνες.

Πάντως, ο δικηγόρος του Παντελίδη παραδέχεται ότι πράγματι τα κομμάτια μοιάζουν μεταξύ τους, όμως αυτό οφείλεται στο ότι ο Γιώργος Μουκίδης είχε αντιγράψει με την σειρά του το «Fur Elise» του Μπετόβεν, απ' όπου εμπνεύστηκε ο Παντελίδης.

Με λίγα λόγια, ο Παντελίδης παραδέχεται ότι αντέγραψε τον Μπετόβεν και όχι τον Μουκίδη.

Στο δικαστήριο είχαν κληθεί και εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν τα δύο τραγούδια και να τα συγκρίνουν με το «Fur Elise». Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν ότι το «Χωρίς φτερά» του Μουκίδη και το «Τέτοια αγάπη δεν αξίζω» του Παντελίδη είναι γραμμένα σε ρυθμό 4/4 ενώ το κομμάτι του Μπετόβεν είναι γραμμένο σε 3/4.

Ακούστε και τα τρία τραγούδια και κρίνετε...

Keywords
Τυχαία Θέματα