Ο Ομπράντοβιτς νίκησε τον ΠΑΟ στην Πόλη

22:12 23/1/2014 - Πηγή: AEK365

Αν και έδωσε μεγάλη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε την πρώτη του ήττα στο Top-16, με 77-72 από την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος οι πράσινοι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, κάνοντας θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (19) και με τους Μαυροκεφαλίδη-Κάρι, κατάφερε να επιστρέψει από το -14 που βρέθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και να διεκδικήσει τη νίκη ως το τέλος.

Ωστόσο η πολύ καλά «διαβασμένη» Φενέρ ελέω Ομπράντοβιτς,

η εξαιρετική άμυνα των Μπογνκτάνοβιτς-Ονάν πάνω στον Διαμαντίδη και η κλάση του Λίνας Κλέιζα στα τελευταία λεπτά, χάρισαν τη νίκη-ανάσα στην ομάδα του πρώην τεχνικού του τριφυλλιού.

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό. Πρώτον ο Μπογκντάνοβιτς έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Διαμαντίδη ο οποίος αντιμετώπισε δυσκολίες στην οργάνωση του παιχνιδιού. Δεύτερον και σημαντικότερον όμως ήταν η κακή άμυνα των «πράσινων» η οποία είχε πολλά κενά τόσο στην περιφέρεια όσο και μέσα στην ρακέτα. Έτσι ΜακΚάλεμπ (με τα συνεχή μπασίματα) και Πρέλτζιτς (με τα τρίποντα) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο πρώτο δεκάλεπτο, με την διαφορά να «ανεβαίνει» στους 12 (23-11).

Η Φενέρ είχε το πάνω χέρι και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μπορεί για μεγάλο διάστημα ο Παναθηναϊκός να κατάφερε να την «κόψει» τον ρυθμό, όμως και ο ίδιος δεν κατάφερνε να φτάσει εύκολα στο καλάθι. Οι πράσινοι έκαναν κατάχρηση στα σουτ τριών πόντων στο α' μέρος (μόλις 4/17, 23%), ενώ Λάσμε και Γκιστ τα είχαν βρει δύσκολα απέναντι στους ψηλά «κορμιά» των Τούρκων. Ο Κάρι και ο Μπατίστ ήταν εκείνοι που έδωσαν πολύτιμες επιθετικές ανάσες φέρνοντας το «τριφύλλι» από το -13 (32-19 στο 16') στο -8 (34-26, 18:30). Προς το φινάλε όμως τα αμυντικά κενά έδωσαν την ευκαιρία στους Μπογκντάνοβιτς κα Μπιέλιτσα να στείλουν και πάλι σε διψήφιο αριθμό.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου. Μπογκντάνοβιτς και Ονάν συνέχισαν να κάνουν εξαιρετική δουλειά πάνω στον Διαμαντίδη, την ώρα που ο πρώτος ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση σκοράροντας τόσο κοντά όσο και μακριά για την Φενέρ. Η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμη και στους 14 (49-35 στο 25') με τον Κάρι να αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη επιθετική πηγή για το «τριφύλλι». Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Πεδουλάκη έδειξε σημάδια ζωής. Ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ και με τον Μαυροκεφαλίδη να σημειώνει 11π.(!) στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μείωσε μέχρι και τους 5 (55-50), αλλάζοντας εντελώς την ψυχολογία του παιχνιδιού.

Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει την θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά πλέον να ζεσταίνεται και από τα 6.75μ. Με ένα τρίποντο του Διαμαντίδη, δύο του Μπράμου και ένα του Φώτση προσπέρασε με 64-67 με 2.37 για το τέλος όμως ο Ονάν ισοφάρισε με ένα εξίσου μεγάλο τρίποντο.

Εν συνεχεία ο Ονάν με1/2 βολές και ο Κλέιζα (ως εκείνη την στιγμή είχε κινηθεί σε ρηχά νερά) με ένα μεγάλο τρίποντο (στο 29΄) και ένα εξίσου μεγάλο καλάθι έκανε το 73-68 στα 38΄' πριν το φινάλε και κάπου εκεί «καθάρισε» τη νίκη για την Φενέρ. Μοιραίος για τους πράσινους ο Φώτσης με δύο «τραβηγμένα» τρίποντο σε κρίσιμες επιθέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72

Keywords
Τυχαία Θέματα