Ο Ομπάμα «έστησε» την Μέρκελ!

15:07 19/6/2013 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά από το 2008, όταν και ανέλαβε το αξίωμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται την Γερμανία και ήδη είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές. Μετά τα εθιμοτυπικά, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν με μαθητές από σχολείο του Βερολίνου.

Αυτήν την ώρα, ο πλανητάρχης συναντάται στην καγκελαρία με την Ανγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα,

ο Αμερικανός πρόεδρο έστησε την Γερμανίδα καγκελάριο...13 λεπτά.
Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και εκεί αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων η υπόθεση κατασκοπείας PRISM -η αποκάλυψη από το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών, Εντουαρντ Σνόουντεν για το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA) για την οποία η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει 16 ερωτήσεις στην Ουάσιγκτον, αλλά και οι εξελίξεις στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Μέση Ανατολή και το θέμα της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα στην συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία στην Πύλη του Βραδεμβούργου εκεί όπου όπου πριν από 50 χρόνια -σε μια πόλη που μόλις πρόσφατα τότε είχε διαιρεθεί με το Τείχος- είχε εκφωνήσει την ιστορική ομιλία του ο Τζον Κένεντι: «Ich bin ein Berliner» (Είμαι ένας Βερολινέζος). Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει στην πολυαναμενόμενη ομιλία του τον στόχο της Ουάσινγκτον για νέα συμφωνία με τη Μόσχα για μείωση των πυρηνικών κεφαλών, κατά ένα τρίτο. Επιπλέον, θα αναφερθεί στους «στέρεους δεσμούς» της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα