Ο Ντρογκμπά υποδέχεται τους παλιόφιλους του

08:04 26/2/2014 - Πηγή: AEK365

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΤΣΕΛΣΙ (novasports 2)
Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν", Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας την φανέλα της, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά υποδέχεται, ως παίκτης της Γαλατάσαραϊ, την Τσέλσι και τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη μάχη για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Γαλατάσαραϊ είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή στο τουρκικό πρωτάθλημα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να μην υπολογίζει στους τραυματίες Μπρούμα και Γιλμάζ. Όσο για την πρωτοπόρο της Premier League,

την Τσέλσι, θα παραταχθεί χωρίς τους Μάτιτς και Σαλάχ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, είχαν παίξει στην φάση των ομίλων με Μπενφίκα και Βασιλεία αντίστοιχα, ωστόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να υπολογίζει στους Νταβίντ Λουίζ και Όμπι Μίκελ.
Πριν 15 χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες με την Τσέλσι να κερδίζει 5-0 στην Κωνσταντινούπολη και 1-0 στο Λονδίνο. Η Γαλατάσαραϊ ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ακόμη ήττα. Οι «μπλε» στις υπόλοιπες τρεις επισκέψεις τους στην Τουρκία έχουν μία νίκη και μία ήττα.

ΣΑΛΚΕ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (ΔΤ)
Γήπεδο: "Veltins Arena", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Ο Κάρλο Αντσελότι ξεκαθάρισε πως φέτος ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κατάκτηση του 10ου Τσάμπιονς Λιγκ αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα του να ξεπεράσει το εμπόδιο της φορμαρισμένης, το 2014, Σάλκε.
Η ομάδα του Κέλερ δεν έχει ηττηθεί από τότε που μπήκε ο νέος χρόνος με τον Γιούλιαν Ντράξλερ να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος. Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη στην Ισπανία έχοντας 15 νίκες στα 16 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Αντσελότι δεν ξέρει ακόμα αν μπορεί να υπολογίζει στους Μαρσέλο, Κοεντράο.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην Ευρώπη, παρότι η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει δέκα διαφορετικές ομάδες από τη Γερμανία. Η παράδοση της «βασίλισσας» σε γερμανικό έδαφος είναι κάκιστη, καθώς μετρά μόλις μία νίκη και 18 ήττες (!) σε 25 αναμετρήσεις. Η Σάλκε στην έδρα της κόντρα σε ισπανικές ομάδες έχει πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες

Keywords
Τυχαία Θέματα