Ο Νικολαϊδης, το πλάνο του και το... χάος

09:42 13/4/2012 - Πηγή: AEK365

SPORTDAY

Mε τον... πειστικό τίτλο: "Ντέμης ή χάος", στην ουσία αποτυπώνει την κατάσταση στην ΑΕΚ, η οποία "έχει έναν και μόνο λόγο για να ελπίζει". Χαρακτηριστικά τονίζεται: "Η υπέρβαση που καλείται να κάνει ο Νικολαϊδης για να μαζέψει το "πακέτο" που θα σώσει η ΠΑΕ". Αναλυτικά το δημοσίευμα της SD γράφει: "Οι «τρύπες» παραμένουν ανοιχτές, οι μέτοχοι παραμένουν αδιάφοροι στα προβλήματα της Ένωσης και όλοι περιμένουν από τον Ντέμη Νικολαΐδη να δώσει κάποια λύση.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι τεράστιες για τους «κιτρινόμαυρους» και δεν υπάρχουν έσοδα για να μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου. Η τωρινή διοίκηση προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο, όμως αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Ο μόνος άνθρωπος που φαίνεται ότι μπορεί να δώσει κάποια λύση είναι ο Νικολαΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με επιχειρηματίες που πιθανόν θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ και παράλληλα κινείται για την εξεύρεση σημαντικών εσόδων για την ΠΑΕ.

Οι δύο παραπάνω υποθέσεις φέρονται να είναι σε καλό δρόμο, όμως όλοι περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις. Αυτές οι εξελίξεις χρειάζεται να προκύψουν σύντομα, αφού στις 25 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ.

Ο Νικολαΐδης να κινηθεί γρήγορα και, εφόσον καταλήξει στην απόφαση να επανδραστηριοποιηθεί, να έχει εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Η «μαύρη τρύπα» της Ένωσης είναι τεράστια και, αν τελικά καταφέρει να πάρει το πρώτο ΟΚ από την UEFA, τότε απαιτούνται περίπου 3 με 3,5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις.

Μάλιστα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν θέλουν να σκέφτονται πως δεν θα έχουν αίσιο τέλος οι κινήσεις του Νικολαΐδη, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αισιόδοξη λύση.

Οι εκκρεμότητες - όπως αναφέρει η SportDay - που υπάρχουν προς το Δημόσιο είναι πάρα πολλές. Βάσει των τελευταίων επαφών-διαπραγματεύσεων στην «Ενωση» υπολογίζουν ότι για να είναι εντάξει θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαίως προς το Δημόσιο (Εφορία, ΙΚΑ) περί τις 600.000 ευρώ, δηλαδή 1,8 εκατ. μέχρι τον Ιούνιο.

Επιπλέον, αφού αποδείχθηκε ότι πέραν του άρθρου 44 η προηγούμενη διοίκηση και οι μέτοχοι δεν ήταν συνεπείς ούτε και προς την Εφορία, στην ΠΑΕ περιμένουν να τους κοινοποιηθεί και πρόστιμο ύψους 2,8 εκατομμυρίων. Μέσα σε αυτά προσθέστε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει χρήματα για να μπορέσει να σφραγίσει εισιτήρια για τα εντός έδρας των πλέι οφ".

GOAL

Αγωνιστικό είναι κατά βάση το κεντρικό θέμα της εφημερίδα σήμερα, η οποία τονίζει τον προγραμματισμό ανά θέση που γίνεται και οι επιλογές που έχουν για την ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Παράλληλα η εφημερίδα στέκεται στον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν: "Πήρε μπροστά ο Ισλανδός στις προπονήσεις και επέστρεψε στα γκολ". Παράλληλα, σημειώνεται η χθεσινή ομιλία περί πίστης στα αποδυτήρια από τον Νίκο Κωστένογλου στους παίκτες.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τις προθέσεις του Νικολαϊδη για την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ προσπαθεί να αναλύσει και σήμερα η εφημερίδα, η οποία γράφει: "Αυτό που δε

Keywords
Τυχαία Θέματα