Ο νεκρός «αναστήθηκε» και παραδόθηκε!

09:54 5/3/2014 - Πηγή: AEK365

Χθες το πρωί παρουσιάστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελλάδας ο 34χρονος Αλβανός Emilio Papa, που φέρεται να εμπλέκεται στo πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας.

Την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου στην οργάνωση του συμβολαίου θανάτου είχε αποκαλύψει ο ισοβίτης και συνεργός του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, Αναστάσιος Τσεχιλίδης.
Ως εδώ καλά. Τα περίεργα όμως αρχίζουν... τον Αύγουστο 2013. Τότε λοχίας του ΤΑΕ Αμμοχώστου κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη πως ο Emilio Papa ήταν το άτομο που έδωσε εκ μέρους των ηθικών αυτουργών χρηματικό ποσό στον Μαμαλικόπουλο για να διαπράξει τον φόνο. Ακολούθως ο Papa διέφυγε στην Αλβανία, όπου δεν μπορούσε να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία στο Κακουργιοδικείο, η Αστυνομία είχε πληροφορηθεί πως ο 34χρονος καταζητούμενος, που -επαναλαμβάνουμε- εμφανίστηκε χθες στις ελληνικές Αρχές, είχε πέσει θύμα δολοφονίας στην Αλβανία!
Καταπώς φαίνεται οι πληροφορίες της Κυπριακής Αστυνομίας δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο εξαιτίας τους ο Papa δεν «ενοχλήθηκε» για να εξακριβωθεί η εμπλοκή του στο πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας.
Σύμφωνα και με σημερινό δημοσίευμα του «Πολίτη», ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης φαίνεται πως είχε αποστείλει e-mail στον αξιωματικό της Αστυνομίας με το οποίο του γνωστοποιούσε ότι ο Papa ζούσε στο χωριό Βρυσερά στην Αλβανία και πως στη συνέχεια μετακόμισε σε νησί της Ελλάδας. Φαίνεται επίσης πως η Αστυνομία είχε επαφές μαζί του στα τέλη του 2012 προσπαθώντας να τον πείσει να έρθει στην Κύπρο, όμως η επικοινωνία μεταξύ τους διακόπηκε και η έλευση του Papa στο νησί δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως ο Emilio Papa διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook με το ψευδώνυμο Soutsou Mproutsou, ενώ ανάμεσα στους διαδικτυακούς «φίλους« ήταν και ο Prince Mamra, λογαριασμός που φέρεται να χρησιμοποιείτο από τον Μαμαλικόπουλο.
Να σημειωθεί πως η παράδοση του Papa στις ελληνικές Αρχές μπορεί να ρίξει φως στην ταυτότητα των ηθικών αυτουργών της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα, καθώς το εν λόγω άτομο ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των «εγκεφάλων» και των εκτελεστών.

Πηγή: newsit.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα