Ο μύθος του Αλί Ντιά! (VIDEO)

16:39 17/2/2014 - Πηγή: AEK365

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του Νοεμβρίου το 1996, όταν ο Γκρέιαμ Σουνες σήκωνε το τηλέφωνό του και άκουγε από την άλλη γραμμή τον Ζορζ Γουέα. Ο Λιβεριανός σταρ της Μίλαν είχε στα χέρια του τη Χρυσή Μπάλα της σεζόν εκείνης και στην κουβέντα που είχε με τον Σούνες του πρότεινε να δοκιμάσει τον ξάδερφό του, Αλί Ντιά.

Σύμφωνα με τις «έγκυρες» πληροφορίες που παρείχε στον Σκοτσέζο τεχνικό, ο άσος της Μίλαν, ο Ντιά ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Παρί, ήταν διεθνής με τη χώρα του και μέσα στα μεγαλύτερα ταλέντα. Ο τότε τεχνικός της

Σαουθιάμπτον πείστηκε από τα λεγόμενα του «Γουέα» και δέχτηκε να δοκιμάσει τον Ντιά στους «αγίους».

Ο Ντιά βρέθηκε στα γραφεία της Αγγλικής ομάδας, λίγες ημέρες μετά και υπέγραψε δοκιμαστικό συμβόλαιο ενός μήνα... Έως εκεί όλα κυλούσαν καλά, αλλά όταν έφτασε η ώρα ο Ντιά να ακουμπήσει μπάλα, ξεκίνησαν τα προβλήματα!

Οι συμπαίκτες του δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν στις πρώτες προπονήσεις που συμμετείχε και εν συνεχεία στάθηκε τυχερός καθώς το φιλικό με τις ρεζέρβες της Άρσεναλ στο οποίο θα έδειχνε τις ικανότητες του, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Έτσι ο Ντιά βρέθηκε από το πουθενά στην 18δα της Σαουθάμπτον για το ματς με τη Λιντς το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 23 Νοεμβρίου. Με λίγα λόγια, ο Ντιά μέσα σε 10 ημέρες, βρέθηκε να φορά τη φανέλα μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες του Νησιού και στην ουσία δεν μπορούσε ούτε να κλωτσήσει το τόπι.

Οι «άγιοι» μπήκαν λοιπόν στο ματς και στο πρώτο κιόλας ημίχρονο, ο Ματ Λε Τισιέ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ζήτησε αλλαγή από τον Σούνες. Όλοι περίμεναν να μπει στο παιχνίδι ο Ρόμπι Σλέιτερ ή ο Κεν Μονκού, αλλά ο τεχνικός της ομάδας προτίμησε τον Αλί Ντιά!!!

Ο 31οχρονος Σενεγαλέζος πάτησε το χορτάρι του «Dell» στο 32ο λεπτό, φορώντας μάλιστα το νούμερο 33. Η παρουσία του προκάλεσε θυμηδία σε παίκτες και οπαδούς αλλά το καλύτερο εν είχε έρθει ακόμη...

Ο Ντιά απλώς περπατούσε στο γήπεδο και φάνηκε από την πρώτη επαφή του με την μπάλα, πως δεν είχε καμία σχέση με αυτή. Ο Σούνες προφανώς ντροπιασμένος και αμήχανος, αναγκάστηκε να τον αποσύρει στο 85ο λεπτό και από την ημέρα εκείνη η γκάφα αυτή θα τον στοίχειωνε για μια ζωή.

Ο Ντιά θα έμπαινε στην κορυφή όλων των λιστών με τις χειρότερες μεταγραφές και ο Σουνες θα ανακηρύσσονταν ο μέγας γκαφατζής...

Τι είχε γίνει όμως και ο Ζορζ Γουέα έπεσε έξω; Μα πολύ απλά στο τηλέφωνο δεν υπήρξε ποτέ κανένας Γουεά! Ο Ντιά ήταν φοιτητής στο Πόρτσμουθ και η παρέα του αποφάσισε να του σκαρώσει μια φάρσα. Σε καμία περίπτωση οι φίλοι του δεν σκέφτηκαν πως το θέμα θα τραβούσε τόσο, ώστε ο Ντιά να φτάσει να αγωνιστεί στην Πρέμιερ.

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν φυσικό, το συμβόλαιο του Ντιά έλαβε τέλος, με τον Σενεγαλέζο να αγωνίζεται στη συνέχεια για 8 ματς με την ερασιτεχνική Γκέιτσχεντ.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Ματ Λε Τισιέ, ο οποίοα αναφερόμενος στον Ντιά είχε πει: «Η απόδοση του ήταν σχεδόν κωμική. Θεωρητικά είχε πάρει τη θέση μου αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε καμία θέση. Απλά περιφερόταν παντού. Δεν νομίζω ότι είχε αντιληφθεί σε ποια θέση παίζει. Έτρεχε στον αγωνιστικό χώρο σαν να τρέχει ο Μπάμπι το ελαφάκι πάνω σε πάγο. Ήταν κάπως στενάχωρο να το βλέπεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα