Ο Μαύρος για εθνική, Μικτή Κόσμου καριέρα (Β' μέρος)

00:41 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Για την πρώτη πρόκριση της εθνικής ομάδας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος:

"Άποψή μου είναι κατ' αρχήν ότι η καλύτερη εθνική ήταν εκείνη του '70, που έχασε την πρόκριση για το Μουντιάλ του Μεξικού. Μετά πιστεύω ότι ήταν αυτή του '80. Κοιτάξτε, είναι συγκεκριμένα όλα, μη νομίζετε ότι γίνονται τίποτα μαγικά. Είναι οι παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους, παίκτες που έχουν κοινά οράματα και φιλοδοξίες, το κυριότερο είναι να είσαι μία οικογένεια να μην υπάρχουν έριδες και τσακωμοί, να μην λέμε από εδώ Παναθηναϊκοί, από εκεί Ολυμπιακοί και ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτζήδες. Όλοι φίλοι, όλοι

αδέρφια, όλοι είμαστε μία ομάδα την στιγμή που φοράμε τη φανέλα με το εθνόσημο. Αυτά είναι και υπήρχαν βέβαια και παίκτες ικανοί. Παίκτες πολύ καλοί για την εποχή εκείνη και κάναμε αυτή την ευχάριστη έκπληξη να πάμε πρώτη φορά στον πρωτάθλημα Εθνών".

Για την εμπειρία του στη διοργάνωση, όπου είχε πάρει μέρος και στους τρεις αγώνες:

"Σίγουρα ήμασταν κάπως τρακαρισμένοι όλοι γιατί μπήκαμε σ' ένα άλλο επίπεδο ποδοσφαίρου, να σε βλέπει όλη η Ευρώπη, να είσαι δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες. Παρότι για μένα η παρουσία μας ήταν πολύ καλή και στα τρία ματς, θα ήμασταν ακόμα καλύτεροι αν δεν είχαμε αυτό: Το γεγονός δηλαδή, ότι επειδή είμαστε πρωτάρηδες και μπήκαμε σε ένα άλλο επίπεδο ποδοσφαίρου παρουσιαστήκαμε λίγο μαγκωμένοι. Δεν αφήσαμε τον εαυτό μας ελεύθερο να δείξει αυτά που μπορεί και να εμφανίσουμε κάτι καλύτερο, γιατί μας είχαν κριτικάρει οι δημοσιογράφοι".

Για το αν φανταζόταν την πορεία του μέχρι τη συμμετοχή στη μεικτή κόσμου:

"Είναι μία διαδρομή για ταινία. Ένα σενάριο εκπληκτικό, που δεν μπορούσα να το φανταστώ. Εγώ όταν ήμουν μικρός έπαιζα στις αλάνες ή στα τσικό του Πανιωνίου κι έλεγα αν μπορέσω να φτάσω λίγο τα τότε ινδάλματα του Πανιωνίου, τον Δέδε, τον Χάιτα, θα ήμουν φοβερά ικανοποιημένος με την πορεία μου. Και από μασκότ, από τα τσικό, τους εφήβους, τη μεγάλη ομάδα του Πανιωνίου, την ΑΕΚ, την εθνική νέων, Ελπίδων, Ενόπλων, ανδρών, τη μικτή Ευρώπης το '81 και τελικά τη μεικτή κόσμου. Νομίζω είναι μία διαδρομή στα αστέρια ποδοσφαιρικά. Όχι, δεν το είχα ποτέ πιστέψει και στην πορεία που έβλεπα να πηγαίνουν τα πράγματα καλύτερα για μένα ως απόδοση και αγάπη του κόσμου, δεν το φανταζόμουν και δεν το σκεφτόμουν. Δηλαδή, ξαφνικά ήρθαν τα τηλεγραφήματα και της μεικτής Ευρώπης και της μεικτής κόσμου. Δεν είχα εγώ το μυαλό μου σε αυτά ή να αγωνιώ. Μόνο τη δουλειά μου κοιτούσα, την προπόνησή μου και να πηγαίνω όσο μπορούσα καλύτερα με την ομάδα μου".

Για το πως καταφέρνει ένα παιδί στην αρχή κι ένας ενήλικας μετά να πατάει στη γη με όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές που ζει:

"«Δεν είναι καθόλου εύκολο και μου έχει συμβεί αυτό που λέτε και είναι πολύ σωστή η ερώτησή σας. Έχω περάσει δύσκολες ώρες, ενώ υποτίθεται ότι είναι χαρά αυτά τα πράγματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις μετά με τους ανθρώπους που...είναι στη γη γιατί σε έχουν πάει, είτε θες είτε δεν θ
Keywords
Τυχαία Θέματα