Ο «κώδικας» των αποδυτηρίων

16:43 18/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στην φετινή ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Βλάχος καλείται εκτός από τον ρόλο του προπονητή, να παίξει και αυτόν του παιδαγωγού, καθώς το ρόστερ της ομάδας περιλαμβάνει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να εξασφαλίσει ο προπονητής της Ένωσης ήταν να επικρατήσει εντός των αποδυτηρίων οικογενειακό κλίμα και να υπάρχει η απαραίτητη πειθαρχία που θα του επιτρέψει να δουλέψει απρόσκοπτα.
Για τον λόγο αυτό, εκτός από τον εσωτερικό

κανονισμό της ομάδας, ο Βλάχος δημιούργησε και έναν δικό του, τον οποίο ονόμασε «κανόνες συμπεριφοράς». Αυτός ο «κώδικας» έχει μοιραστεί σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ υπάρχει αναρτημένος και στον πίνακα ανακοινώσεων των αποδυτηρίων, στα Σπάτα, σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά). Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτόν, στόχος των «κανόνων συμπεριφοράς» είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ομάδας, εστιάζοντας σε τρεις άξονες: Προσήλωση στον κοινό στόχο, δημιουργία οικογενειακού κλίματος και εξασφάλιση ότι η ομάδα θα μπαίνει πάντα πάνω από τα πρόσωπα.
Στους κανόνες που προβλέπει αυτός ο «κώδικας» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ...
* Πρέπει να προσέρχονται στα Σπάτα μια ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης και 15 λεπτά πριν βγουν στο γήπεδο πρέπει να είναι έτοιμοι (να έχουν φορέσει τα ρούχα και τα παπούτσια της προπόνησης) για να μπει ο προπονητής στα αποδυτήρια και να τους αναλύσει στον πίνακα το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν.
* Πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τις ώρες συγκέντρωσης για τις αναχωρήσεις της ομάδας, για το πρωινό, το γεύμα, το δείπνο και τις ομιλίες.
* Απαγορεύονται κάθε είδους επισκέψεις στο ξενοδοχείο που καταλύει η ομάδα είτε αυτές αφορούν συγγενής, είτε φίλους, είτε τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, καθώς η αποστολή της ομάδας πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στον «κοινό στόχο» εν όψει του αγώνα. Φυσικά, επιτρέπονται οι επισκέψεις από άλλα μέλη της ομάδας που είναι εκτός αποστολής.
* Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου όταν η ομάδα βρίσκεται στο λεωφορείο, στο εστιατόριο (για πρωινό, γεύμα ή δείπνο) και -φυσικά- κατά τη διάρκεια των ομιλιών.
* Η ομάδα πρέπει να φτάνει στο γήπεδο τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων και όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για αναγνωριστική βόλτα και στη συνέχεια να κάνουν μασάζ και να πίνουν ηλεκτρολύτες.
* Στους εντός έδρας αγώνες οι ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην αποστολή, όχι απλώς πρέπει να είναι στο ΟΑΚΑ, αλλά πριν από την έναρξη του αγώνα πρέπει να κατέβουν στα αποδυτήρια για να χαιρετήσουν τους συμπαίκτες τους και να τους ευχηθούν «καλή επιτυχία».
* Όταν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στο ξενοδοχείο, απαγορεύονται μεταξύ των ποδοσφαιριστών τα παιχνίδια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν... παρεξηγήσεις και εντάσεις (χαρτιά, τάβλι κ.α.).
Οι «παραβάτες» των «κανόνων συμπεριφοράς» τιμωρούνται με συμβολικά πρόστιμα, τα οποία έχει αναλάβει να συγκεντρώνει ο φροντιστής της ομάδας Νί
Keywords
Τυχαία Θέματα