Ο Κλωναρίδης, ο Κορδέρο, οι μηνύσεις και οι αγωγές...

09:25 16/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ: Στήριγμα ο λαός σου, είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας που αναφέρεται στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για πάγωμα των χρεών της μέχρι να τελειώσει η υπόθεση Ψωμιάδη που συμπληρώνει 10 χρόνια χωρίς η ΑΕΚ να έχει ικανοποιηθεί στο ελάχιστο. Η εφημερίδα επίσης αναφέρει πως ο Λίνεν απέκτησε ενεργό ρόλο στο

θέμα Κλωναρίδη και κάνει επαφές και ο ίδιος για να κλείσει ο δανεισμός του νεαρού μεσοεπιθετικού. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφερει πως οι 50.000 τις οποίες έδωσαν στην διοίκηση οι Supporters ήταν χρήματα των Κασνακίδη και Μπρουσιανού. Επίσης αναφέρει πως θα δώσουν τις μετοχές τους στον Βιντιάδη αν πάρει την ΠΑΕ. Τέλος γίνεται αναφορά στην αύξηση ΜΚ με 19.000.000 ευρώ που σύμφωνα με την εφημερίδα ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο Βιντιάδη.

GOAL: Η εφημερίδα έχει κάνει πρώτο θέμα την ΑΕΚ τόσο με το θέμα του αιτήματος για έλεγχο που κατέθεσε η Ερασιτεχνική μαζί με οπαδούς και παλαίμαχους όσο και για την νέα κίνηση των μικρομετόχων που σκοπεύουν να κάνουν μηνύσεις και αγωγές στην διοίκηση της ΠΑΕ για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Για το δεύτερο θέμα που είναι αποκλειστικό της εφημερίδας με πηγή προφανώς τον γνωστό δικηγόρο Καπετανόπουλο η εφημερίδα αναφέρει: Μέχρι τα αστικά (χωρίς να αποκλείονται και τα ποινικά) δικαστήρια είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ (μέλη της Ανεξάρτητης Ενωσης Φίλων ΑΕΚ που ήταν οι πρώτοι που είχαν θέσει το ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου από την Πολιτεία) προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της μη αδειοδότησης της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι με συνέπεια τη μη συμμετοχή της στο Europa League, παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά είχε κερδίσει τη συμμετοχή της.

Οι νομικοί της Ανεξάρτητης Ενωσης Φίλων ΑΕΚ έχουν πάρει στα χέρια τους την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, που τελείωσε και με τη βούλα την εφετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή της Ενωσης και εκτιμούν ότι και οι τρεις λόγοι της μη αδειοδότησης συνιστούν βαριά αμέλεια των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα για αγωγή αποζημίωσης για τη βλάβη που υπέστη η εταιρία σύμφωνα με το νόμο 2190 περί ανωνύμων εταιριών!

· Original: «Απόδοση ευθυνών σε μετόχους και διοικούντες»

· «Βάζετε το ΣΔΟΕ και η ΑΕΚ κινδυνεύει» (pics)

· Ατομικό ο Γιάγκο

· Εξωση στον Τσουμάγκα για 1000 ευρώ!!!

· «Κάποιοι πλούτισαν και η ΑΕΚ πτώχευσε»

· Το κάλεσμα της Original για τη συγκέντρωση

Είναι πραγματικά εκπληκτικό ως προς τους τρεις αυτούς λόγους ότι ο πρώτος όπως αναφέρεται στο διατακτικό της απόφασης ήταν η μη εμπρόθεσμη δήλωση του Παναγιώτη Βαλασόπουλου ως οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ! Για να το κάνουμε ακόμα πιο κατανοητό ο ένας από τους τρεις λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ δεν πήρε άδεια συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι ότι δεν είχε εγκαίρως δηλώσει το όνομα του οικονομικού της διευθυντή που είναι μία από τις τυπικές προϋποθέσεις του κανονισμού περί licensing της UEFA!!!

O δεύτερος λόγος ήταν το γεγονός ότι η εταιρία δεν αποφάσισε εγκαίρως την απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχής στα 30 λεπτά, όπως είχαν επισημάνει πολλάκις οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ! Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων ήταν τότε για όσους θυμούνται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκατ. ευρώ (δεν ήταν επαρκής για να καλύψει το παθητικό της) και η απαιτούμενη αύξηση των 20 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε τελικά στις 28 Μαΐου, μετά την πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής της ΕΠΟ για μη αδειοδότηση της ΑΕΚ!

Ο τρίτος λόγος της μη αδειοδότησης της ΑΕΚ ήταν βεβαίως οι οφειλές προς το Δημόσιο (ο μόνος σοβαρός) αλλά και για αυτό το θέμα οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ εκτιμούν ότι η νυν διοίκηση θα μπορούσε από τότε να είχε κάνει την εκχώρηση προς το Δημόσιο των απαιτήσεων που έχουν τελεσιδικήσει υπέρ της ΑΕΚ από τη ζημία που προκάλεσε στην εταιρία ο Μάκης Ψωμιάδης.

Εκτιμούν ότι θέμα αμέλειας συντρέχει και για τον τρίτο λόγο της μη αδειοδότησης με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε ακόμα να είχε ζητήσει την εξασφάλιση της απαραίτητης ενημερότητας από το Δημόσιο με ταυτόχρονη εκχώρηση όλων των χρημάτων που θα εξασφάλιζε η ομάδα στην περίπτωση που μετείχε στους ομίλους του Europa League.

Yπάρχει και η νομική εκτίμηση ότι εκτός από τη βαριά αμέλεια που θεμελιώνει αυτοτελή αγωγή εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τη ζημία που υπέστη από τις παραλείψεις τους το νομικό πρόσωπο (ΠΑΕ ΑΕΚ) συντρέχει ακόμα ενδεχόμενος δόλος, κάτι που μπορεί να εγείρει και ποινικές ευθύνες.

Το σίγουρο είναι ότι για να κατατεθεί αυτοτελής αγωγή θα απαιτηθεί και η συναίνεση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ γιατί σύμφωνα με τον νόμο 2190 περί ανωνύμων εταιριών στο άρθρο 22 απαιτείται το 10% των μετόχων μίας εταιρίας προκειμένου να θεμελιωθούν αξιώσεις της εν λόγω εταιρείας κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου που απορρέουν από τη διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων.

SPORTDAY: Η εφημερίδα αναφέρει τις χθεσινές εξελίξεις με την εντολή του Ιωαννίδη για έλεγχο από την ΕΕΑ και τον κίνδυνο του ΣΔΟΕ. Επίσης υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει σαν ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Κορδέρο την Αλμερία και την Μούρθια.

Keywords
Τυχαία Θέματα