Ο Ηρακλής το ντέρμπι
20:31 7/1/2012
- Πηγή: AEK365
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ηρακλής έφυγε νικητής από το κλειστό του Ρέντη σε αγώνα της κανονικής περιόδου, παρέμεινε αήττητος για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-1 του Ολυμπιακού.
Οι πρωταθλητές γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας
Το παιχνίδι, μπορεί να μην ήταν το καλύτερο ποιοτικά, ωστόσο είχε συναρπαστική εξέλιξη και κράτησε σε αγωνία έως το τέλος τους 800 περίπου ερυθρόλευκους οπαδούς που βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη.
Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, πιέζοντας την υποδοχή του Ηρακλή και ιδιαίτερα τον Ρολάντο Ντεσπέιν. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 4-1, κι όταν ο Ηρακλής πλησίασε (7-6, 8-7), απάντησαν με νέο σερί καλών σερβίς που τους επέτρεψε να ξεφύγουν με 14-10 και 17-11. Ο Ηρακλής μείωσε σε 17-12 και στην επόμενη φάση ήρθε ο τραυματισμός του Ντίμα Φιλίποφ ο οποίος προσπαθώντας να σταματήσει τον Ντεσπέιν στο μπλοκ πάτησε στο πόδι του πρώην συμπαίκτη του.
Ο τραυματισμός του Φιλίποφ επηρέασε τον Ολυμπιακό, αφού ο Ηρακλής έτρεξε συνολικά ένα σερί 0-7 (το 17-11 έγινε 17-18), με τον Ντεσπέιν να είναι ασταμάτητος επιθετικά, ενώ με δικό του μπλοκ στον Χιμένες διαμορφώθηκε το τελικό 21-25.
Ο Γηραιός μετά την ανατροπή του πρώτου σετ ξεκίνησε καλύτερα στο β' και βρέθηκε να προηγείται με 5-9, όμως ήταν η σειρά ενός πρώην κυανόλευκου να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μάκης Κανέλλος (που είχε πάρει τη θέση του Πετρέα) με τα εξαιρετικά του σερβίς έφερε τον Ολυμπιακό στο -1 (9-10), αλλά κυρίως άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του η οποία με νέο σερί προσπέρασε 13-11. Ο Ηρακλής εμφάνισε και πάλι προβλήματα στην υποδοχή, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν εύκολα σε 1-1.
Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής προηγήθηκε γρήγορα με 1-4 και στο 3-4 είχαμε μια μικρή διακοπή για ρίψεις αντικειμένων, ενώ με την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός είχε τρία συνεχόμενα μπλοκ διαμορφώνοντας το σκορ σε 6-4... Από εκείνο το σημείο και μετά, έγινε πραγματικά μεγάλη μάχη με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το 19-19... Σε εκείνο το σημείο ο Χριστοφιδέλης, έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή, ο Δρίκος έριξε στο παιχνίδι Τανίκ (για σερβίς), Τζιουμάκα (για μπλοκ) για να ακολουθήσει άουτ επίθεση του Κανέλλου (19-21) και μπλοκ του Πελεκούδα στον Κανέλλο για το 19-22.
Με νέο μπλοκ του Τζιουμάκα ο Ηρακλής έφτασε στο 20-24 και το σετ τελείωσε με άουτ του Νοβότνι.
Ο Καλμαζίδης στο δ' σετ έριξε ξανά στο παιχνίδι τον Πετρέα, αλλά ο Ηρακλής με όπλο το σερβίς του προηγήθηκε 4-9 (άσος Κράβαρικ), για να ακολουθήσει ένα ρεσιτάλ από χαμένα σερβίς (δύο ο Ολυμπιακός, τέσσερα ο Ηρακλής) μέχρι το 10-14, κι ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη μειώνοντας εκ νέου στον πόντο (13-14).
Το παιχνίδι ξανάγινε
Keywords
ηρακλης, οπαπ, ολυμπιακος, σετ, μπλοκ, Καλή Χρονιά, ξανα, ηττα, ψυχολογια, αγωνια, αηττητος, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, εξελιξη, εφυγε, μπλοκ, προβληματα, ρεντη, ρεσιταλ, ριψεις, σερι, σετ, σειρα, τρια, τριτη, ιδιαιτερα, κλειστο, ομαδες, παιχνιδι, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AEK365
- Τελευταία Νέα AEK365
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- 13η αγ.: Έσπασε το σερί του Πανελευσινιακού, έχασε την ευκαιρία η ΑΕΚ
- Χωρίς Μίχο, Κοντοδήμο στο ΟΑΚΑ
- Επεισόδιο με μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού είχε ο Παντελής Ταρνατόρος
- Ντούντα: «Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»
- Με Ολυμπιακό όπως με... ΑΕΚ
- Ζητά βαθμολογική... ανάσα ο Άρης! (vids)
- Ο Κόκε στην Θεσσαλονίκη
- Καλμαζίδης: Ο τραυματισμός του Φιλίποφ μας αποσυντόνισεΔρίκος: Μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα
- Την έκπληξη η Σουίντον στο FA Cup!



