«Ο Γουόλκοτ μπορεί να προλάβει το Παγκόσμιο»

16:40 7/1/2014 - Πηγή: AEK365

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Θίο Γουόλκοτ, γνωστά. Εκτός για τους επόμενους έξι μήνες, και με το Παγκόσμιο να πλησιάζει κανείς δεν πιστεύει πως ο Άγγλος εξτρέμ έχει ελπίδες για να αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Παρ' όλα αυτά ο σπεσιαλίστας σε θέματα ιατρικής στο ποδόσφαιρο, Μάικλ Ντάβισον, έδωσε ελπίδες στους Άγγλους πως η... σφαίρα θα ταλαιπωρήσει τις αντίπαλες άμυνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αναλυτικά το κείμενό του στην Daily Telegraph:

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση για τον Γουόλκοτ, μοιάζει περισσότερο με δήλωση επιχειρηματικών κερδών, παρά με ένα εμπεριστατωμένο ιατρικό ανακοινωθέν. Δεν υπάρχει καν αναφορά ποιανού πρόγνωση είναι αυτή. Είναι από τον εκτελεστικό διευθυντή; Από τον προπονητή; Από τον γιατρό του συλλόγου ή τον χειρούργο; Σίγουρα δεν είναι από τον παίκτη.

Η ιατρική δεν είναι επιστήμη, είναι μία πρακτική βασισμένη σε επιστήμες, που λειτουργεί σε έναν κόσμο αξιών. Εν τάχει, τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η πορεία της αποθεραπείας εξαρτάται από την προσέγγιση του προβλήματος και από την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τραυματίας.

Έτσι, όσον αφορά τον Γουόλκοτ, η πιθανότητα να αγωνιστεί στο Μανάους στις 14 Ιουλίου είναι ακόμη ζωντανή, αλλά δεν ξέρουμε αρκετά για να δεχθούμε ή να απορρίψουμε αυτήν την εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται διαφορετική ψυχολογική αντιμετώπιση από την ανακοίνωση που έβγαλε η ομάδα».

Οι ελπίδες μπορεί να αποδειχθούν... φρούδες, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο κατάφερε να αναρρώσει πλήρως σε 77 ημέρες, μετά από παρόμοιο τραυματισμό, και μάλιστα σε χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανεξαρτήτως της απόφασης του Τζιοβάνι Τραπατόνι να μην τον πάρει μαζί του στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα