«Ο Εργοτέλης δεν είχε ταυτότητα»

18:09 9/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σίγουρος για την ομάδα του παρουσιάστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, που δήλωσε πως ο Εργοτέλης θα κάνει μία καλή σεζόν και θα παραμείνει στην κατηγορία. μάλιστα, όπως τόνισε, η διακοπή θα βοηθήσει πάρα πολύ τους Κρητικούς, αφού ήταν ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6:

Για το αν κάνει καλό η διακοπή του πρωταθλήματος στον Εργοτέλη: « Όταν μια αγωνιστική αναβάλλεται η αγωνιστική

πάει εμβόλιμη. Σαν απόφαση είναι σωστή, όμως κατά πόσο θέλαμε να παίξουμε με τον ΟΦΗ ή τον Ολυμπιακό είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά. Με όποιον και να παίζαμε ζήτημα είναι η ετοιμότητα της ομάδας και να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τους βαθμούς που μας αναλογούν.

Η κάθε διακοπή έχει θετικά και αρνητικά. Μας έδωσε όμως τη δυνατότητα να έρθουν παιδιά στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, τα παιδιά που ήταν τραυματίες και ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση να ανεβάσουν ρυθμούς. Αυτό συμβαίνει και από τα φιλικά παιχνίδια που δίνουμε στη διακοπή. Θέλω όλο το ρόστερ να βγάζει 90 λεπτά παιχνιδιού είτε σε φιλικά είτε σε επίσημα. Όλοι θα χρειαστούν να παίξουν και θέλω να έχουν το 100% της απόδοσης τους όποτε χρειαστεί και να είναι έτοιμοι».

Για το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας στη συνέχεια: «Έχουμε μια σειρά παιχνιδιών με αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όλες οι ομάδες όμως θα περάσουν από αυτό το πρόγραμμα. Θεωρώ πως ομάδες επιπέδου όπως ο Εργοτέλης είναι περισσότερο συγκεντρωμένες και σοβαρές σε αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω ότι σε αυτή τη σειρά θα έχουμε μεγαλύτερη συγκομιδή απ' ότι πιστεύει κάποιος βάση του βαθμού δυσκολίας.

Εκτός του σήμερα κοιτάζω και το αύριο. Χαλαρά δεν κοιτάζουμε κανένα παιχνίδι. Η ομάδα έχει κάποια στάνταρ, να αποκτήσει μια φιλοσοφία και να πάρει αυτό που της αναλογεί από κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα πάρουμε βαθμούς και θα είμαστε καλά. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και είναι πάρα πολλές οι ομάδες που θα παλέψουν γι' αυτόν τον στόχο της παραμονής και ο Εργοτέλης είναι μια από αυτές. Εμείς κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι ούτως ώστε η απόδοση της ομάδας και αγωνιστική και βαθμολογική, να μεγαλώνει».

Για το ότι ήρθα πολλοί νέοι παίκτες στους «κιτρινόμαυρους»: «Κατά μεγάλο ποσοστό άλλαξε το ρόστερ, ήρθαν παίκτες τελευταία στιγμή, ανέτοιμοι και θέλει χρόνο μέσα από τα παιχνίδια για να φτάσουμε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Η ομάδα θα βελτιωθεί και θα διορθώσουμε πολλά πράγματα και θα αποκτήσουμε την ομοιογένεια που θέλουμε σαν ομάδα.

Σίγουρα υπάρχει δυσκολία όσον αφορά το στόχο της παραμονής, αλλά ο Εργοτέλης έχει μια μεγάλη γκάμα παικτών με πολύ ποιότητα που μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και εκτός από αυτά όμως θα χρειαστεί σίγουρα επιμονή, υπομονή και τύχη για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Εργοτέλης: «Καμία ομάδα δε γνωρίζει το ταβάνι που θα έχει στην απόδοσή της κατά πόσο μάλλον μια ομάδα που έχει αλλάξει το ρόστερ. Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά γιατί δεν είχε μια ταυτότητα. Αυτό έχει να κάνει και με κομμάτια τακτικής και φυσικής κατάστασης κάποιων παιδιών, καθώς και το ότι ήρθαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν ανέτοιμοι και γενικά μια ομάδα που είχε προβλήματα. Βλέπω όμως ένα πολύ καλό σύνολο που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω έτσι όπως έχω στο μυαλό μου. Το κλίμα είναι άριστο στα αποδυτήρια και είναι και καλοί παίκτες. Πράγματα τα οποία θέλουμε να αλλάξουμε, βλέπουμε ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται. Μου δίνεται τη δυνατότητα να δουλέψω σωστά για να καταφέρουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Επιπλέον στόχο είναι να βγάλουμε παιδιά που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό για τα επόμενα χρόνια ή να μεταπουληθούν και να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το ότι δίνει βάση η ομάδα στις ακαδημίες: «Ανέκαθεν ο Εργοτέλης κάνει σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες και βγαίνουν πολλά νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Και υπάρχει και η συνέχεια της μεταπώλησης που δίνει ανάσα στο σύλλογο. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια βάση. Κάποτε υπήρχαν τα μεγάλα συμβόλαια, όμως τώρα τα περισσότερα συμβόλαια είναι ενός χρόνου. Το κυριότερο είναι ότι η οικονομία μας δεν είναι καλά και οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν τελευταία στιγμή να φτιάξουν ένα ρόστερ με καλούς παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο αυτόν τον παίκτη να τον πάρεις και να αποδώσει άμεσα. Αυτό το πρόβλημα το έχουν οι περισσότερες ομάδες στη χώρα μας. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις αυτόν τον κορμό και όλο το βάρος πέφτει σε έναν προπονητή που κάθε χρόνο προσπαθεί να χτίσει πάνω σε αυτό και να περάσει τη φιλοσοφία του. Το 2001 που ξεκίνησα όλες οι ομάδες ήταν σε αυτό το στυλ. Δημιουργούσαμε τον κορμό, θέλαμε μόνο 2-3 παίκτες κάθε χρόνο και τα οφέλη ήταν μπροστά. Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια».

Για το εάν έγιναν σωστές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού: «Καταρχάς στον Εργοτέλη γίνεται μια πολύ σωστή δουλειά. Υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλαιο, ο Σταύρος Λαμπράκης, ο οποίος γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος. Είναι στην ομάδα σαν παράγοντας και σαν προπονητής και φέτος προσπάθησε να κάνει τις απαιτούμενες μεταγραφές για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη. Δε γίνεται να σου βγουν όλες οι μεταγραφές που θα κάνεις. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που κάνουν ένα παίκτη να μην πιάσει σε μια ομάδα. Το καλό είναι να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται τα λάθη που τυχών έχουν γίνει άμεσα ούτως ώστε να μην είναι αργά για την ομάδα».

Για το ότι η ομάδα δε βγάζει το απαιτούμενο πάθος: «Η ομάδα έχει ποιότητα και οι παίκτες που έχει ο Εργοτέλης έχουν την ποιότητα. Αυτό είναι και καλό και κακό και ειδικά σε ομάδες που ο στόχος είναι συγκεκριμένος χρειάζεται πάθος. Και αυτό θέλει δουλειά, πρέπει να το διορθώσουμε και υπάρχουν οι παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις που μπορούν να βγάλουν το απαιτούμενο πάθος και να αλλάξει η ταυτότητά μας. Χρειάζεται η ποιότητα αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό χρειαζόμαστε και το πάθος και η δύναμη».

Όσον αφορά το θεσμό του Κυπέλλου: «Το κύπελλο μας ενδιαφέρει και το κύπελλο σου δίνει τη δυνατότητα να δίνει χρόνο συμμετοχής παιδιά που δεν έχουν παίξει αρκετά στο πρωτάθλημα. Αν δούμε όμως το πρώτο μας παιχνίδι, θα διαπιστώσουμε πως διακρίθηκαν και παιδιά. Μας ήρθε η κλίση για την εθνική των Μπουρσέλη, Παντελάκη και Χαντί. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Για μια ομάδα με ρόστερ 30 ατόμων είναι ότι καλύτερο ο θεσμός του κυπέλλου».

Σε ότι έχει να κάνει με το βαθμό ετοιμότητας των παικτών που είναι τραυματίες: «Το καλό είναι ότι με τη διακοπή θα είναι έτοιμοι και ο Μπαμ Μπαμ, ο Χαντί και οι μόνοι τραυματίες που δεν είναι ακόμα καλά είναι ο Φιντέλεφ, ο οποίος είχε πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς και εγχειρίστηκε στη Ρώμη και είναι και ο Άλαν ο οποίος θα μπει κανονικά από την επόμενη εβδομάδα. Αλλά επειδή η υγεία είναι το πρώτο μέλημά μας ελπίζω να είναι όλα τα παιδιά καλά στη συνέχεια».

Για το ότι δεν υπάρχει η ίδια πίεση που είχε όταν ήταν στον πάγκο του ΟΦΗ: «Αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω αν πάει κάτι καλά ή κακά και εάν δεν υπάρχει πίεση καμιά φορά τη δημιουργείς μόνος σου για .Ο Εργοτέλης έχει μια άλλη φιλοσοφία και κουλτούρα και είχα την ευκαιρία να τη ζήσω όταν ήμουν ακόμα παίκτες. Από τότε μέχρι τώρα η ομάδα έχει αλλάξει σε πολλά επίπεδα, όμως δεν παύει η ευθύνη που έχει ο καθένας μέσα στην ομάδα είναι μεγάλη, ούτως ώστε να πετύχουμε. Γίνεται τρομερή προσπάθεια από τη διοίκηση για να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ζούμε αυτή τη στιγμή και γινόμαστε καλύτεροι και προσπαθούμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το ότι ο Εργοτέλης δεν έχει τη στήριξη πολλών φιλάθλων: «Σίγουρα θα θέλαμε την έδρα πολλών ομάδων. Ο κόσμος όμως του Εργοτέλη είναι λίγος αλλά ποιοτικός και αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να παίξει το ρόλο του 12ου παίκτη και ο κόσμος με τον Παναιτωλικό ήταν δίπλα μας και τον ευχαριστώ και θέλω να τους πω να είναι δίπλα στην ομάδα γιατί ότι πετυχαίνει η ομάδα οφείλεται και σε ένα μεγάλο ποσοστό και σε αυτούς».

Για το που θα κριθεί η αποφυγή του υποβιβασμού και ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να αλλάξει ο Εργοτέλης στη συνέχεια: «Ομάδες που θα έχουν μια διάρκεια, που δε θα κάνουν σκαμπανευάσματα και θα έχουν ένα βάθος στο ρόστερ θα πετύχουν τους στόχους τους. Να ξέρεις ότι υπάρχουν από πίσω αξιόπιστες λύσεις και ο Εργοτέλης μπορεί να το κάνει αυτό.

Να βελτιώσουμε την αμυντική μας τακτική, καθώς σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε γκολ. Επιθετικά η ομάδα έχει την ποιότητα να δημιουργήσουμε καλά πράγματα. Η αμυντική τακτική έχει να κάνει με όλους τους παίκτες καθώς η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Να είμαστε συγκεντρωμένοι καθώς κάνουμε αρκετά ατομικά λάθη που πρέπει να τα ελαττώσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα