Ο ερχομός του Κλωναρίδη και η δοκιμασία της Τρίπολης

09:57 5/1/2013 - Πηγή: AEK365

SPORTDAY

Ποδαρικό με το... δεξί θέλει να κάνει η ΑΕΚ στο δεύτερο γύρο και στο 2013 και η εφημερίδα το τονίζει στην πρώτη σελίδα. "Ιδανικό ξεκίνημα ψάχνει η ΑΕΚ στην Τρίπολη έχοντας Πετρόπουλο και Μητρόπουλο στη σύνθεσή της", τονίζει η SD, η οποία σημειώνει για τον Βιντιάδη: "Μέσα στη μέρα αναμένεται τελικά να τοποθετηθεί δημόσια ο Δημήτρης Βιντιάδης. Ο 32χρονος εφοπλιστής δεν το έπραξε χθες, καθώς κάποιες πηγές τον ήθελαν να επεξεργάζεται σε συνεργασία με τον Κιθ

Χάρις τις λεπτομέρειες του κειμένου. Άλλωστε θέλει να είναι σαφής και να αποφύγει τα επικοινωνιακά λάθη με τη δημιουργία προσδοκιών ή με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο τελικό κείμενο, που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, ο Δημήτρης Βιντιάδης θα αναλύει τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα, θα είναι σαφής όσον αφορά στις προθέσεις του, αλλά και ρεαλιστής για τα προβλήματα που καθυστερούν την είσοδό του στην ΠΑΕ, με κυριότερο τη ρύθμιση των χρεών προς το κράτος, καθώς ούτε η κυβέρνηση έχει σαφή απάντηση στο πότε θα ξεδιαλύνει το τοπίο. Για το λόγο αυτό δεν αναμένεται να είναι κατηγορηματικός για το αν και πότε θα πάρει στα χέρια του το 51% της ΠΑΕ". Όσον αφορά τα μεταγραφικά γράφεται η περίπτωση Κλωναρίδη: " Τα ταμεία της ΠΑΕ είναι άδεια, ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν δείχνει διάθεση να διευκολύνει ταμειακώς την ομάδα μέχρι να πάρει στα χέρια του τις μετοχές, ωστόσο η ΑΕΚ έχει ανάγκη εδώ και τώρα από μεταγραφές. Ο Έβαλντ Λίνεν έχει ζητήσει επιτακτικά την απόκτηση ενός ή δύο ακραίων μεσοεπιθετικών και ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπαθεί να βρει τη λύση με... ξένα λεφτά.

Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον μάνατζερ Άλκη Φωτίου, ο οποίος προτίθεται να χρηματοδοτήσει (με αντάλλαγμα που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί) την ΠΑΕ για το δανεισμό του Βίκτορα Κλωναρίδη από τη Λιλ και την αγορά του Κενάν Μπαργκάν από τη Βέροια. Εφόσον εξασφαλιστούν τα χρήματά του, θα γίνει κουβέντα με τη Λιλ, που ζητεί μπροστά 100.000 ευρώ για τον νεαρό εξτρέμ, ενώ το θέμα Μπαργκάν παραμένει ανοικτό παρότι από τη Βέροια λένε πως δεν πωλείται".

GOAL

Για την απόκτηση του Βίκτωρ Κλωναρίδη φουλάρει η ΑΕΚ και το GOAL γράφει επί του θέματος: " τον Βίκτωρα Κλωναρίδη έχουν επικεντρωθεί στην ΑΕΚ για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης. Επειτα από τις δυσκολίες που συνάντησαν στην απόκτηση του Μπαργκάν, στράφηκαν με σαφή προβάδισμα στον δανεισμό του πρώην παίκτη της ομάδας από τη Λιλ. Αυτό θα ζητήσουν στο ραντεβού που θα έχουν σήμερα με τον Αλκη Φωτίου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα βγάλει την Ενωση από το αδιέξοδο.

Ο Ελληνοελβετός ατζέντης είχε μεσολαβήσει το καλοκαίρι για την απόκτηση του Κατίδη πληρώνοντας τη ρήτρα εξαγοράς από τον Αρη και κρατώντας το 55% των δικαιωμάτων του παίκτη εμφανίζεται ως η μοναδική λύση στα οικονομικά αδιέξοδα της εταιρείας. Βέβαια, η διαφορά στο θέμα Κλωναρίδη είναι πως δεν πρόκειται για μεταγραφή του παίκτη, αλλά για δανεισμό. Και υπό αυτήν την έννοια ο Φωτίου δεν μπορεί να πάρει στην εταιρεία που διατηρεί ποσοστό δικαιωμάτων του παίκτη ώστε να προσδοκά σε έσοδα μέσω μελλοντικής μεταπώλησης.

Στην περίπτωση Κλωναρίδη ο Φωτίου θα διευκολύνει ταμειακά την ΑΕΚ και θα περιμένει να λάβει τα χρήματά του στο μέλλον από τη διοίκηση της εταιρείας. Το ποσό που απαιτείται για την «ενοικίαση» του Κλωναρίδη από τη Λιλ είναι 100.000 ευρώ και μάλιστα οι Γάλλοι ζητούν να καταβληθεί προκαταβολικά, προκειμένου να συναινέσουν στον δανεισμό.

Ο Κλωναρίδης ανυπομονεί να ολοκληρωθεί το ντιλ και να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Αυτό διαμηνύει άλλωστε σε όλες τις επαφές του με μέλη της ομάδας, όπου δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του στην προοπτική να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα.

Στην ΑΕΚ είχαν ενδοιασμούς αρχικά για το κατά πόσο έπρεπε να κάνουν μια τόσο μεγάλη επένδυση σε παίκτη που θα είναι δανεικός και το καλοκαίρι θα φύγει, αλλά από την άλλη η ποιότητα του Κλωναρίδη και η ικανότητα να καλύψει τη θέση του αριστερού εξτρέμ όπου υπάρχει μεγάλο κενό τον φέρνουν σε πρώτο πλάνο".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Κλωναρίδης συνέχεια και στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ: "Φέρνει τον Κλωναρίδη", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: "Ο Δημητρέλος συναντά σήμερα τον Άλκη Φωτίου που είναι ο μόνος που παρουσιάζεται διατεθειμένος να δώσει "χείρα βοηθείας" στην ΑΕΚ, με ταμειακή διευκόλυνση. Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας, γίνεται άμεσα η κίνηση προς τη Λιλ. Έτοιμοι να συζητήσουν και για οποιαδήποτε περίπτωση παίκτη που πιθανώς έχει προτείνει ο ομογενής επιχειρηματίας. Στην ΠΑΕ θέλουν από την ταμειακή διευκόλυνση να πάνε και χρήματα στους νυν ποδοσφαιριστές". Αναφορά γίνεται και στον Μπαργκάν: "Η διοίκηση της Βέροιας υποστηρίζει πως δεν θα πουλήσει παίκτη τον Γενάρη, αλλά στην ΑΕΚ έκαναν νέα κρούση χθες. Χρήματα, ποσοστό μεταπώλησης και δανεικός ποδοσφαιριστής τα ανταλλάγματα. Αν κλείσει η συμφωνία με τον Φωτίου θα ανέβει κι άλλο η προσφορά".

LIVE SPORT

"Κλείνει το deal" γράφει η εφημερίδα για τον Κλωναρίδη προσθέτοντας: "92.000 ευρώ για την επιστροφή Κλωναρίδη".

Keywords
Τυχαία Θέματα