Ο επικεφαλής της τρόικας αμείβεται όσο 35 Έλληνες!

16:38 5/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο άνθρωπος που ζητά πιεστικά να εφαρμοστούν στην Ελλάδα τα επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων αμείβεται με το ποσό των 242.000 ευρώ ετησίως!

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν αμείβεται δηλαδή με το μισθό 35 Ελλήνων μαζί ή 53 Πορτογάλων, οι οποίοι παίρνουν βασικό μισθό 739 και 485 ευρώ μικτά αντίστοιχα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το

ποσό είναι μεγαλύτερο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.

Μάλιστα, όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος. Εκτός από το μισθό του ο Πολ Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δική τους θέληση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιολογεί τα προνόμιά του με το επιχείρημα της ανταγωνιστικότητας κάτι φυσικά που δεν φαίνεται να τους απασχολεί όταν ζητούν τα επώδυνα μέτρα για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα