Ο Χέρσι βρήκε την Ιθάκη του (VIDEO)

20:51 8/2/2013 - Πηγή: AEK365

Οκτώ ομάδες σε δέκα χρόνια και ένας σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε εκτός για περίπου ενάμιση χρόνο. Ο Γιουσού Χέρσι, που έκανε ένα πέρασμα και από την ΑΕΚ, έφτασε κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο όμως τελικά βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Αυστραλία. Οι Γουόντερερς του Δυτικού Σίδνεϊ του έδωσαν την ευκαιρία τον Σεπτέμβρη και ο Χέρσι αναγεννήθηκε. Με 15 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο και,

όπως δηλώνει, μετά από πλύ καιρό κοιμάται ήρεμος.

"Ήμουν τέσσερα όταν μετακομίσαμε από την Αιθιοπία στην Ολλανδία με την οικογένεια μου λόγω του πολέμου. Εκεί ξεκινήσαμε να χτίζουμε μια νέα ζωή. Ήταν πολύ δύσκολα γιατί οι γονείς μου δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Μιλούσαν μόνο Γαλλικά και δεν είχαμε αρκετά χρήματα. Είχαν μόνο την οικογένεια τους. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου ξεκίνησαν από το τίποτα μια νέα ζωή και πάλεψαν. Όταν πήγα στον Άγιαξ έκανα πολλές θυσίες. Δεν είχα πολλούς φίλους γιατί πάντα ήμουν στις προπονήσεις. Όταν όμως θέλει να πετύχει κάτι τότε πρέπει να χάσεις κάτι άλλο" τονίζει ο Χέρσι.

Για τον τραυματισμό του δηλώνει: "Δούλευα σκληρά για δύο χρόνια από τις οκτώ το πρωί ως το βράδυ και άρχισα να σκάφτομαι πως ίσως πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Όμως συνέχισα να πιστεύω ότι μπορώ να ξαναπαίξω παρά τον μεγάλο τραυματισμό. Πάλευα κάθε μέρα, πάλευα και ήρθα στην Αυστραλία γιατί ήθελα να καθαρίσω το μυαλό μου από τα πάντα και να ξεκινήσω από την αρχή. Θεώρησα ότι οι Γουόντερερες θα είναι ένα καλό κλαμπ για το ξεκίνημα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Τους τελευταίους 4-5 μήνες έχω περάσει εξαιρετικά. Ίσως επειδή πέρασα δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια τώρα ευχαριστιέμαι τη ζωή περισσότερο και φαίνεται ότι όλα βρίσκονται σε καλό δρόμο".

Keywords
Τυχαία Θέματα