Ο άνθρωπος του «εγέρθητι»

12:04 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο άνθρωπος που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με το «εγέρθητι» που φώναξε στους δημοσιογράφους στην είσοδο του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε στην εκπομπή ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη και σε πολύ ήρεμο κλίμα μίλησε για την ιστορία του και φυσικά για το περίφημο «εγέρθητι». Φυσικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον «Καιάδα», τον μπασίστα του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron με διεθνή καριέρα στο black metal.

Ο Γιωργος Γερμενής είναι πλέον εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών και όπως λέει στην παράταξη μπήκε από τα 15 του και έγινε μέλος του πολιτικού συμβουλίου της νεολαίας και εξηγεί πώς συμπεριφέρονται τα στελέχη του κόμματος και πώς προσελκύουν νέους και νέες στο δυναμικό της παράταξης.

Ο κ. Γερμενής εξηγεί ότι «Κάθε φορά που ο αρχηγός έρχεται στα γραφεία, είμαι αυτός που φωνάζει εγέρθητι», κι έτσι έκανε και το βράδυ εκείνο. Όπως λέει είχε ξεκαθαρίσει από πριν ότι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να σηκωθούν σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του κ. Μιχαλολιάκου, αλλά κανείς δεν είχε αντιδράσει.

Μετά την ερώτηση του Βαγγέλη Περρή, αν είπε «εγέρθητω» ή «εγέρθητι» απάντησε ότι το κανονικό είναι «εγέρθητι», αλλά όταν φωνάζει μπορεί να ακουστεί και «έγερθητω»!

«Στην παράταξη έρχονται από 15 και 16 ετών, παρά το γεγονός ότι εμείς ζητάμε να έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία», αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει ως «απόλυτη νίκη» την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

«Δάκρυσα. Το βράδυ των εκλογών ζούσα ένα όνειρο που το περίμενα πάνω από 20 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Γερμενής αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στη Χρυσή Αυγή, ενώ τόνισε ότι δεν προσηλυτίστηκε, αλλά ήταν προσωπική του επιλογή.

«Κανείς δεν με πίεσε. Κατέβηκα στα μεγάλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στο κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του '90 και εκεί συνάντησα μέλη της Χρυσής Αυγής, διάβασα ένα φέιγ βολάν και είδα ότι μου αρέσει. Ήμουν 15 -16 ετών».

Μάλιστα περιγράφει την πρώτη φορά που προσπάθησε να πάει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Κεφαλληνίας. Είχε πάει με μακριά μαλλιά, μαύρο μπλουζάκι και κολλητό τζιν και όταν τον είδε αυτός που του άνοιξε την πόρτα του είπε «Πήγαινε κουρέψου και ξαναέλα», κι έτσι έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα