«Ο Ανάκογλου θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος»

13:53 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο προπονητής που ανακάλυψε τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο προπονητής της Καλλιθέας πλέον και πρώην του Πανσερραϊκού, Γιάννης Παπακώστας σε συνέντευξή του στον sentra fm αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Ανάκογλου θα αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος από `δω και πέρα.

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου τον οποίο ο ίδιος ανακάλυψε: «Ηταν το 2008 στις Σέρρες,

όταν έπαιζε στην ομάδα Νέων και μετά από εισήγηση δική μου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε προετοιμασία με την ανδρική ομάδα. Ειχαμε κάνει φιλικό με την Ουντινέζε, ήταν το διάστημα που είχε κάνει φιλικό και ο ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε.
Οι Ιταλοί είχαν κρατήσει τα στοιχεία του, αν και ήταν πολύ μικρός, ήταν 17-18 τότε. Φυσικά είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ, φυσικά είναι ένας ποδοσφαιριστής έχει ανάγκη από βοήθεια, αλλά θα βοηθήσει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο μετέπειτα. Γιατί είναι τα χαρακτηριστικά του αυτά τα οποία θα τον καταξιώσουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Κατ' αρχήν είναι η τεχνική του κατάρτιση. Είναι απίστευτος ο χειρισμός του με την μπάλα. Μπορεί και να την προωθήσει και να πασάρει άνετα και να σουτάρει και να παίξει σαν δεκάρι που είναι και η θέση του, αλλά μπορεί να παίξει και σαν αμυντικό χαφρ, έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει δύο θέσεις άνετα και στην θέση 10 και ως αμυντικό χαφ γιατί έχει ισορροπήσει και την αμυντική του και την επιθετική του λειτουργία.

Εχει απίστευτο χειρισμό της μπάλας, μπορεί να προωθήσει την μπάλα εύκολα και να πασάρει. Και αυτό που τον διακρίνει είναι η ευφυΐα όσον αφορά την αντίληψη του παιχνιδιού, πότε να κάνει την κατάλληλη πάσα ή τρίπλα. Στοιχεία τα αποκτούν σιγά σιγά οι ποδοσφαιριστές. Αυτουνού ήταν έμφυτο ταλέντο αυτό να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή τι να κάνει».

Για το αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτοιμος ώστε να βοηθήσει άμεσα στην ΑΕΚ: «Εχω τέτοια εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και την προσωπικότητά του, ο οποίος είναι ένα άτομο που είναι χαμηλών τόνων και με συγκροτημένη προσωπικότητα. Πιστεύω ότι θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος από ` δω και περά του πρωταθλήματος. Αλλα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία, να κρατήσει χαμηλούς τόνους, πολλή δουλειά. Το ταλέντο του είναι εμφανές, πλημμυρίζει αυτό το παιδί από ταλέντο, είναι ένας γεννημένος ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι τώρα σε με μια μεγάλη ομάδα θα τον βοηθήσει να αναδείξει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Ασχέτως των προβλημάτων που έχει φέτος η ΑΕΚ».

Για το τι θα πρέπει να βελτιώσει ο Ανάκογλου: «Λογικό είναι σε κάποιους τομείς φυσικής κατάστασης που πρέπει να γίνει πιο επαγγελματική δουλειά. Η προπόνηση που θα κάνει με ποδοσφαιριστές πιο υψηλού επιπέδου, οι εμπειρίες που χρειάζονται σε αυτή την ηλικία να αποκτηθούν. Αλλά πιστεύω ότι είναι τόσο θρασύς όσον αφορά την ικανότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο που θεωρώ ότι θα αντεπεξέλθει από την πρώτη στιγμή. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μπει μέσα και βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ. Είναι μια μεγάλη μεταγραφή που θα φανεί στο μέλλον».

Για το ότι αν είναι επικίνδυνο τώρα που οι ομάδες εμπιστεύονται περισσότερο πλέον τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να υπάρξει μεγάλη πίεση και απαιτήσεις από εκείνον: «Ναι, είναι και λίγο επικίνδυνο και πέρα από όλες τις ικανότητες μετράει και η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. Κι εδώ θέλει ψυχολογική υποστήριξη ο κάθε νέος ποδοσφαιριστής για να ενταχθεί σε μια μεγάλη ομάδα. Το συν του Ανάκογλου αυτή τη στιγμή είναι ότι προέρχεται από καταπληκτικές εμφανίσει στο πρωτάθλημα της Football League. Δηλαδή είναι σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά την φετινή του χρονιά, έχοντας κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις. Αυτό τον βοηθάει να ενταχθεί ποιο γρήγορα στην καινούργια του ομάδα.

Σίγουρα δεν πρέπει να απογοητευθεί, σίγουρα εκεί υπάρχει ένα τεχνικό επιτελείο στην ΑΕΚ που έχει εμπειρία και μπορεί να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Φανταστείτε τώρα την ψυχολογία αυτού του παιδιού έχοντας κάνει μια μεγάλη μεταγραφή. Τα φτερά του είναι ψηλά. Το πιο βασικό είναι ότι έχει την ικανότητα να πετύχει και αυτό είναι το πιο σημαντικό όσον αφορά αυτό το παιδί. Εχει τεράστιες ικανότητες και ακόμη το ταβάνι δεν έχει φανεί. Τα περιθώρια βελτίωσης αυτού του παιδιού είναι απεριόριστα.

Γι αυτό πιστεύω ότι στο μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κερδίσει έναν σπουδαίο παίκτη. Στην θέση «10» να το ξέρετε. Και μιλάμε για ένα δεκάρι νέας «κοπής». Δεν είναι το δεκάρι που περιμένει την μπάλα. Προσπαθεί να βοηθήσει και στην ανασταλτική λειτουργία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτό το παιδί».

Keywords
Τυχαία Θέματα