Ο CEO της Google πήδηξε από τα 135.00 πόδια και έσπασε το ρεκόρ του Μπαουμγκάρτνερ! (ΦΩΤΟ)

23:31 24/10/2014 - Πηγή: AEK365

Όλοι είχαμε παρακολουθήσει ζωντανά την απίστευτη πτώση του Φίλιξ Μπαουμγκάρντνερ με αλεξίπτωτο από τη Στρατόσφαιρα και τα 128.100 πόδια. Το ρεκόρ αυτό τώρα όμως έσπασε ένας από τους γενικούς διευθυντές της Google, Άλαν Γιούστας παρόλο που δεν το έμαθε κανείς!

Ο CEO της Google έπεσε το κενό από τα 135.000 πόδια στο επίπεδο της στρατόσφαιρας και μετά από 15 λεπτά πτώσης βρισκόταν

ξανά πίσω στη γη ασφαλής!

Ο 57χρονος άντρας προετοιμαζόταν για την πτώση αυτή εδώ και 34 μήνες. Τελικά έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έσπασε ταυτόχρονα το ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο παίρνοντας από τον Μπαουμγκάρντνερ την πρωτιά.

Ο Γιούστας ανέβηκε στην στρατόσφαιρα με ένα τεράστιο μπαλόνι από ήλιο 35.000 κυβικών ποδιών. Όταν έφτασε στα 135.000 πόδια ένας μικρό εκρηκτικός μηχανισμός τον απέκοψε από το μπαλόνι και άρχισε να πέφτει. Ο Γιούστας έφτασε την μέση ταχύτητα των 800 μιλίων την ώρα και έσπασε ακόμα και το φράγμα του ήχου.

Τελικά μετά από 15 λεπτά πτώσης βρέθηκε πίσω στη Γη!

«Ήταν εκπληκτικά, ήταν πανέμορφα, μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τις στρώσεις της ατμόσφαιρας που δεν είχα ξαναδεί ποτέ», δήλωσε στη συνέχεια ο Γιούστας.

Ο Γιούστας για το εγχείρημα του αυτό είχε τη βοήθεια της ομάδας Paragon Space Development Corporation and its Stratospheric Explorer (StratEx).

Keywords
Τυχαία Θέματα