Ο 24χρονος που ζει στη Ρωσία του 1100! (ΦΩΤΟ/VIDEO)

15:57 26/1/2014 - Πηγή: AEK365

Εδώ και λίγους μήνες ο Πάβελ Σαποζνίκοβ έχει ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1.100. Ο 24χρονος Ρώσος συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο κοινωνικο-ψυχολογικό πείραμα το οποίο προσπαθεί να αναπαράγει τον τρόπο ζωής των Ρώσων προγόνων του το έτος 1100.

Το πείραμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο. Όλον αυτόν τον καιρό ο Παβέλ θα ζει σε ένα αντίγραφο αρχαίου αγροκτήματος, φυσικά στερούμενος όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την επικοινωνία.

«Ζω μόνος και στο παρελθόν», έγραψε ο ίδιος. Το πείραμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες επειδή το

διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για να μπορέσουν στο τέλος του πειράματος να ληφθούν κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Επίσης ο χειμώνας ήταν η εποχή της επιλογής, λόγω της σπανιότητας των πόρων αλλά και της δυσκολίας της επιβίωσης στην ύπαιθρο.

Η φάρμα που ζει ο Πάβελ είναι ένα ακριβές αντίγραφο των κατοικιών του 10ου αιώνα, σύμφωνα πάντα με τα αρχαιολογικά ευρήματα και εθνογραφικά δεδομένα. Το αγρόκτημα βρίσκεται σε ένα απομονωμένο δάσος και περιλαμβάνει μια περιοχή περιφραγμένη με ένα κύριο σπίτι, έναν αχυρώνα και μια ξεχωριστή τουαλέτα. Ο Πάβελ οφείλει να φροντίσει για το φαγητό του κυνηγώντας, να χρησιμοποιήσει μόνο εργαλεία και τροφές του 10ου αιώνα, ενώ η επικοινωνία απαγορεύεται συνολικά εκτός από μία ημέρα το μήνα που ανταλλάσσει σημειώσεις με την ομάδα των ερευνητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα