Ντέμης παντού...!

09:36 5/5/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Πρώτο θέμα είναι η χθεσινή δήλωση του Ντέμη Νικολαϊδη στην εφημερίδα, η οποία στέκεται στην ουσία: "Εγώ θα είμαι παρών, βοηθήστε και εσείς" και προσθέτει: "Ο Νικολαϊδης βγαίνει μπροστά, συναντάται με τον Δημητρέλο για το αγκάθι του Δημοσίου και πιέζει Νοτιά και Παππά για μία "κάβα" 2-3 εκατ. ευρώ που του είναι απαραίτητη να τρέξει το σχέδιό του". Συν τοις άλλοις η εφημερίδα γράφει: "Αυτό που αποτελεί είδηση επί του παρόντος είναι πως η κίνηση του Νικολαΐδη για την επιστροφή στη διοικητική ηγεσία της Ενωσης εξελίσσεται με τελείως διαφορετική δομή συγκριτικά με το παρελθόν. Ανάμεσα

σε όλα τα άλλα που διαφέρουν με το 2004 (κοινωνικές συνθήκες, αποδοχή από τον κόσμο, κατάσταση της ομάδας), ο Νικολαΐδης στηρίζεται και αποτελείται από πρόσωπα που δεν έχουν υποστεί τη φθορά της πρώτης περιόδου και αποτυπώνουν τον νεωτερικό χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στην προσπάθειά του.

Ο Νικολαΐδης θέλει να δείξει και με αυτόν τον τρόπο πως αφήνει πίσω το παρελθόν. Μπορεί στην πορεία να ενταχθούν στο πλάνο του κάποια «παλιά υλικά», κάποια στελέχη δηλαδή που θα έχουν εμπειρία και παραστάσεις από κοινή συνεργασία στην ΑΕΚ, αλλά η πρόθεσή του είναι να υπάρξει ανανέωση. Κάτι που αποτελεί συνειδητή επιλογή και σταθερό προσανατολισμό του πρώην προέδρου, σε όλα τα επίπεδα: «συμπαικτών», διοικητικών στελεχών, στελέχωσης ποδοσφαιρικού τμήματος. Ενδεικτικό είναι πως παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο σε ποιους από τους πρώην μετόχους θα απευθυνθεί.

Οσοι ερμηνεύουν την επαφή με τον Νοτιά ως άνοιγμα προς την ομάδα του 2004 λησμονούν πως με την παρούσα μετοχική σχέση ο Νικολαΐδης είναι αυτός που «μπαίνει» στην ιδιοκτησία του Νεοϋορκέζου επιχειρηματία. Που έτσι κι αλλιώς θα είναι παρών στην επόμενη μέρα, με τη σχέση που διατηρεί με την ΑΕΚ μέσω του προπονητικού κέντρου. Από εκεί και πέρα, φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο αν και ποιου είδους συνεργασία θα επιδιώξει με άλλους πρώην συμμετόχους.

Οι σχέσεις με τον Παππά έχουν αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πως θα είναι παρών. Οπως και ο Κανελλόπουλος, μολονότι κάποτε αποτελούσε το alter ego του Νικολαΐδη. Και βέβαια, επί του παρόντος, δεν φαίνεται καμία πιθανότητα προσέγγισης και επιθυμίας για νέα συμπόρευση με τους Χατζηιωάννου, Γκούμα, Θανόπουλο.

Είναι γεγονός πως η πρώτη θητεία του Νικολαΐδη στην ΑΕΚ συνδυάστηκε από κάποιες σημαντικές επιλογές. Στρατηγικές επιλογές που έκαναν αίσθηση και «διαζύγια» που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο. Οπως είχε συμβεί επί παραδείγματι με τον Γιώργο Ρόκκα, εξ απορρήτων γενικό διευθυντή της εταιρείας στα πρώτα χρόνια της, που αποχώρησε δίχως να αντιληφθεί κανείς τις πραγματικές αιτίες. Ή την πολυθρύλητη σχέση με τον εμπορικό διευθυντή Ανδρέα Μπέκιο που έληξε με πάταγο και είχε ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο στη συνέχεια της. Κάποια στελέχη (Σταυρόπουλος και άλλοι) τον ακολούθησαν στην group 11, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα επιστρέψουν στην ΑΕΚ. Λέγεται πως για τις θέσεις του γενικού διευθυντή, του οικονομικού διευθυντή αλλά και του υπεύθυνου

Keywords
Τυχαία Θέματα