Ντακόλ: Ονειρεύομαι να ζήσω έντονες στιγμές στην «Αγια Σοφιά»

14:53 31/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Άλεξ Ντακόλ μίλησε για την πορεία του στην ΑΕΚ, την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα αλλά και τα όνειρα του για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport24.gr:

- Άλεξ, στα 26 σου, μετά την καλύτερη σεζόν σου στην Ελλάδα με 22 γκολ στη Β' Εθνική ως παίκτης της Καλλιθέας, έκανες ένα βήμα πίσω αντί να πας ένα

μπροστά. Ήταν δύσκολη η απόφαση να ακολουθήσεις την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική;

«Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να πειστώ, όμως εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι που με πλησίασαν και μου μίλησαν για την ομάδα και το πλάνο του κυρίου Μελισσανίδη, με έπεισαν ότι αυτή ήταν η πραγματική ευκαιρία για την καριέρα μου, ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσω. Δεν σκέφτηκα ποτέ τη Γ' Εθνική, το μυαλό μου ταξίδεψε δύο χρόνια μπροστά, σε αυτό που θα ζήσουμε την επόμενη σεζόν. Κάποιες φορές στη ζωή, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πας δύο μπροστά. Ότι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

- Βέβαια το ότι άπαντες θεωρούν ως δεδομένη την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, δεν σημαίνει ότι το έχετε πετύχει ήδη. Σε φοβίζει ποτέ η σκέψη ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά;

«Πρέπει να με φοβίζει, να μας φοβίζει. Όλους. Διαφορετικά θα το πάρουμε στο χαβαλέ. Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στα γήπεδα, όχι στα λόγια. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Αν δεν έχεις σεβασμό στον αντίπαλο, αν τον υποτιμήσεις, θα το πληρώσεις. Δεν είναι εύκολη κατηγορία η Β' Εθνική, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι στο τέλος υπάρχουν τα πλέι οφ ανάμεσα στους καλύτερους των δύο ομίλων. Ο προπονητής επισημαίνει καθημερινά σε όλους μας ότι αν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί νομίζοντας ότι έχουμε πετύχει κάτι, αυτό θα σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να επιζητούμε συνεχώς τη βελτίωση μας, ατομικά και συνολικά».

- Που εντοπίζεις τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο πέρυσι και στο φέτος;

«Αγωνιστικά στην ποιότητα αφού προστέθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές με ταλέντο, εμπειρία και παραστάσεις από τη μεγαλύτερη ελληνική κατηγορία. Ψυχολογικά στο πιο ευχάριστο κλίμα που επικρατεί λόγω της επικείμενης επιστροφής. Όπως και να το δούμε, η περυσινή ήταν μία ιδιαίτερα ενοχλητική σεζόν για όλους. Τώρα απέχουμε μόλις έξι μήνες από μία άλλη εντελώς κατάσταση. Αυτό μας δίνει φτερά, μας προκαλεί ευφορία και ανυπομονησία. Σκεφτόμαστε ότι του χρόνου θα μιλάμε για μια άλλη ΑΕΚ, για εντελώς διαφορετικούς στόχους».

- Φαντάζομαι ότι για εσένα ειδικά θα είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Έχεις να αγωνιστείς στην κατηγορία από τη σεζόν 2006-07. Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που έπαιζες στην Κέρκυρα και ήσουν μόλις 20 ετών...

«Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δύσκολα έκτοτε. Δύο χρόνια εντελώς άκαρπα στον Πανιώνιο με τραυματισμούς και διοικητικά προβλήματα τα οποία με έφεραν πολύ πίσω. Πήγα στην Καλλιθέα και χτύπησα ξανά. Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια δίχως να παίξω ποδόσφαιρο. Ηταν πολύ δύσκολες στιγμές....».

- Για να είσαι όμως ακόμα εδώ σημαίνει ότι δούλεψες πολύ. Και ότι δεν έπαψες να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αισθάνθηκες ποτέ το τρένο να χάνεται;

«Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πως δεν θα γυρνούσα ποτέ ο ίδιος. Τελικά επέστρεψα καλύτερος! Για να συμβεί αυτό βοήθησε πολύ η οικογένειά μου, κυρίως η σύζυγός μου. Κανείς του δεν μου είπε ότι υπάρχει και η επιλογή του να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αντιθέτως όλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να πολεμήσω για να συνεχίσω. Τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ γι αυτό, το ότι είμαι σήμερα το οφείλω και σε εκείνους».

- Είσαι ευχαριστημένος από τον Ντακόλ της ΑΕΚ; Ο κόσμος έμαθε πέρυσι μόλις στο τέλος της σεζόν, ότι έπαιζες όλη τη χρονιά με πρόβλημα στον ώμο το οποίο σήκωνε εγχείριση. Παρόλα αυτά σημείωσες 20 γκολ!

«Ήταν ένα πρόβλημα που με περιόριζε σημαντικά, υπήρχαν κινήσεις που δεν μπορούσα να κάνω, κάποιες φορές έπρεπε να προφυλάσσω τον εαυτό μου την ώρα του αγώνα. Δεν θέλω όμως να το βλέπω σαν δικαιολογία, ούτε να το χρησιμοποιώ ως τέτοια. Θέλω πάντοτε να γίνομαι καλύτερος και να προσφέρω περισσότερα, διότι ξέρω ότι μπορώ να δώσω παραπάνω πράγματα στην ομάδα. Σε γενικές γραμμές, ήταν μία ικανοποιητική σεζόν»

- Σε ενοχλεί έστω λίγο η συζήτηση που γίνεται για την ανάγκη απόκτησης επιθετικού; Είστε τρεις δοκιμασμένοι στην ομάδα και γνωρίζετε και οι τρεις να σκοράρετε...

«Στην ΑΕΚ βρισκόμαστε και πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πίεση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μέρος της δουλειάς μας. Είναι λογικό για μία τόσο μεγάλη ομάδα να ψάχνει διαρκώς για περισσότερες ποιοτικές λύσεις. Αυτό δεν πρέπει ούτε να μας προβληματίζει, ούτε να μας αγχώνει. Για να βρισκόμαστε κι εμείς εδώ, κάτι κάνουμε καλά. Άλλωστε ο υγιής ανταγωνισμός βοηθάει τους ποδοσφαιριστές να γίνονται καλύτεροι. Αρκεί να το βλέπουν έτσι...»

- Μιας και το έφερε η συζήτηση, επειδή έχει γίνει αρκετή κουβέντα για το ποια θέση σου ταιριάζει καλύτερα. Εσύ τι απαντάς;

«Αρχικά με το κλισέ ότι θα παίξω και θα δώσω ότι έχω, όπου κι αν με χρησιμοποιήσει ο προπονητής, διότι αυτή είναι και η πραγματικότητα. Σίγουρα νιώθω πιο άνετα ως φορ περιοχής. Αυτή είναι η θέση μου, αυτή γνωρίζω να παίζω καλύτερα, έτσι πιστεύω».

- Μέσα από αυτή τη διαδικασία, «μεγαλώνει» προπονητικά και ο Δέλλας. Διαπιστώνεις αλλαγές εν συγκρίσει με την περυσινή περίοδο;

«Σίγουρα μέσα από αυτή τη διαδικασία ωριμάζει και εκείνος, αποκτά περισσότερες παραστάσεις και εμπειρία. Τον θαυμάζω γιατί είναι ικανός να διαχειρίζεται πολλά πράγματα μαζί και να κρατάει τις ισορροπίες. Είναι πραγματικά τρομερά δύσκολο το να είσαι προπονητής σε μία τόσο απαιτητική ομάδα. Μάλλον δεν θα γίνω τέτοιος ποτέ, χα χα χα».

- Κλείσε με μία ευχή!

«Όταν έχεις περάσει δύσκολα, το μόνο που σκέφτεσαι είναι η υγεία! Μετά η αγάπη και η οικογενειακή γαλήνη. Χαρούμενες γιορτές σε όλους και μαζί να ζήσουμε στιγμές γεμάτες πάθος και ένταση στην Αγιά Σοφιά. Αυτό είναι και το επόμενο όνειρό μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα