Ντάισελμπλουμ: Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας στα μέσα Φεβρουαρίου

21:29 26/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του Eurogroup για την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Βαρουφάκη και αρκέσθηκε να δηλώσει πως διήρκησε 15 λεπτά, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για στενή συνεργασία.

Όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ,

ο κ. Βαρουφάκης ήταν ξεκάθαρος για τη βούληση της κυβέρνησης η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αλλά και για την επιθυμία να υπάρξει παραγωγική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μίλησα με τον νέο υπουργό Οικονομικών ή τουλάχιστον αυτό που νομίζω ότι θα είναι ο νέος υπουργός αύριο και μου εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει μαζί μας γρήγορα και την επιθυμία του η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οποιαδήποτε επόμενη ερώτηση ως προς τα επόμενα βήματα είναι ανοιχτή. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε- έχουμε ήδη επεκτείνει το πρόγραμμα- φυσικά η κυβέρνηση συντάχθηκε πολύ γρήγορα και άρα κερδίσαμε χρόνο, αλλά εάν θα υπάρχει αρκετός χρόνος αυτό είναι στο χέρι τους. Μπορεί η διαδικασία να είναι απλή και γρήγορη, μπορεί και αργή και δύσκολη».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν έγινε αναφορά σε ζητήματα όπως το χρέος και η δημοσιονομική πολιτική καθώς ο Έλληνας αξιωματούχος δεν έχει καν τοποθετηθεί στη θέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα