Νοβίτσκι: Καμία σχέση πολιτική και αθλητισμός

12:33 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι εκπροσωπεί επάξια την Γερμανία στην Αμερική αγωνιζόμενος στο NBA με την φανέλα των Ντάλας Μάβερικς και αναφερόμενος στην αναμέτρηση Ελλάδα-Γερμανία για τα προημιτελικά του EURO 2012 υπογράμμισε πως πολιτική και αθλητισμός δεν έχουν καμία σχέση και πρέπει το ένα να μένει μακριά από το άλλο.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "GOAL NEWS", ο Νοβίτσκι

αναφερόμενος στις πολιτικές προεκτάσεις που έχει πάρει ο προημιτελικός τόνισε: "Η πολιτική και ο αθλητισμός δεν έχουν καμία σχέση. Πρέπει το ένα να μένει πιο μακριά από το άλλο. Από αρχαιοτάτων χρόνων, από τότε που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όλες οι χώρες επιδιώκουν να δημιουργήσουν ισχυρά σύνολα και μεγάλους αθλητές για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο. Σε αυτή την διαδικασία η πολιτική δεν έχει καμία θέση. Μιλάμε για σπορ, μιλάμε για ποδόσφαιρο και καλώ τους πάντες να απολαύσουν τους 22 ποδοσφαιριστές να παίζουν για την πατρίδα τους, επιδιώκοντας μια μεγάλη επιτυχία. Αυτό και μόνο αυτό".
Ο Νοβίτσκι μίλησε για το παιχνίδι της Παρασκευής και θυμήθηκε τον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 2005 όταν η Ελλάδα είχε κερδίσει την Γερμανία στην Σερβία: "Μου είναι δύσκολο να ξεχάσω αυτό που συνέβη πριν από επτά χρόνια, όταν εμείς και εσείς, παίξαμε αντίπαλοι στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας. Τότε μας κερδίσατε, το αξίζατε, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο να το χωνέψω. Τώρα οι δυο ομάδες καλούνται να αναμετρηθούν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και ελπίζω ετούτη την φορά η Γερμανία να είναι νικήτρια. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό ματς, το οποίο θα απολαύσει όλος ο κόσμος. Νομίζω ότι σε αυτόν τον αγώνα η Γερμανία έχει ένα προβάδισμα και εύχομαι ολόψυχα να νικήσει και να προχωρήσει στον ημιτελικό. Πρέπει να πω πάντως ότι και η Ελλάδα είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει σε κάθε ματς πολύ παθιασμένα όπως διαπίστωσα και στον αγώνα κόντρα στην Πολωνία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά ελπίζω και εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς".

Keywords
Τυχαία Θέματα