Νίκησε και τον επόπτη-καμικάζι το Μεξικό!

21:00 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-1ος ΟΜΙΛΟΣ

MEΞΙΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ: 1-0
Γήπεδο: Estadio das Dunas

Πέτυχε τρία κανονικότατα γκολ και τελικά το Μεξικό κέρδισε με 1-0 το Καμερούν. Πως γίνεται αυτό; Γίνεται όταν ο επόπτης σου ακυρώνει δύο κανονικότατα γκολ. Ευτυχώς για το Μεικό, ο Περάλτα βρήκε στόχο και χάρισε τη νίκη και τους τρεις

βαθμούς στην ομάδα του, που τη βάζουν σε θέση οδηγού σε σχέση με Κροατία και Καμερούν.

Το Μεξικό μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και με τα ακραία μπακ του (Λαγιούν και Αγουιλάρ) να οργιάζουν, έπιασε από το λαιμό το Καμερούν. Στο 7' και στο 9' τα σου των Λαγιούν και Ερέρα δεν απείλησαν ουσιαστικά, αλλά στο 11' οι Μεξικανοί πέτυχαν γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Ο Ερέρα έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Ντος Σάντος πετάχτηκε οριακά αλλά καλυπτόμενος και με πλασέ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα. Στο 18' και οι Καμερουνέζοι είχαν γκολ που ακυρώθηκε σωστά αυτοί τη φορά, ενώ στο 19' η σέντρα σουτ του Ερέρα παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ιτάνζ, με την μπάλα να φεύγει τελικά μόλις άουτ. Το Καμερούν ανέβασε στροφές και στο 21' ο Ασού Εκοτό έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, απ' όπου ο Ετό'ο πλάσαρε ανενόχλητος και αστόχησε, ενώ στο 23' μετά από κόρνερ του Καμερούν η άμυνα του Μεξικό δεν μπόρεσε να διώξει αλλά και πάλι ο Ετό'ο δεν μπόρεσε να γυρίσει από κοντά και μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφυγε μακριά. Το Μεξικό άγγιξε το γκολ στο 27ο λεπτό καθώς, μετά από εκτέλεση φάουλ, οι Μάρκες και Μορένο σηκώθηκαν μόνοι στην πλάτη της άμυνας του Καμερούν, με τον πρώτο να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 29' ο επόπτης ακύρωσε ξανά καθαρό γκολ του Ντος Σάντος. Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ντος Σάντος (μετά και από κεφαλιά του Τσούπο Μότινγκ) που από κοντά σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε πάλι χωρίς κανένα λόγο.

Με το καλημέρα στην επανάληψη το Μεξικό άγγιξε το γκολ, καθώς ο Περάλτα βγήκε μόνος με τον Ιτάνζ, αλλά πλάσαρε πάνω στα πόδια του Καμερουνέζου κίπερ, ενώ στο 58' ο Ασού Εκοτό εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και πέρασε μόλις έξω κι ενώ ο Οτσόα είχε φύγει στην άλλη μεριά. Τελικά το γκολ που έψαχνε σε όλο το ματς το Μεξικό, ήρθε στο 61ο λεπτό. Ο Ιτάνζ απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ντος Σάντος αλλά στην επαναφορά ο Περάλτα σε κενή εστία έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα το Καμερούν προσπάθησε να βγει μπροστά και να ισοφαρίσει, αλλά δεν έδειξε πως μπορεί.

Στα τελευταία λεπτά ο Οτσόα είπε όχι όμορφα σε κεφαλιά τυ Μουκαντζό, ενώ και ο το Μεξικό έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τσικαρίτο που πλάσαρε άουτ εξ επαφής.

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα (90' Σαλσίδο), Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γουαρδάδο (68' Φαμπιάν), Περάλτα (72' Τσικαρίτο), Ακουιλάρ, Βάσκες

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάνζ, Ασού Εκοτό, Νκουλού, Ντζεγκουέ (46' Νουνκέ), Σονγκ (79' Γουεμπό), Μουκαντζό, Τσούπο Μότινγκ, Σετζού, Ενόχ, Μπιά, Ετό'ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα