Νίκη-πρόκρισης για Βέλγιο

18:12 28/3/2014 - Πηγή: AEK365

Βέλγιο κέρδισε τη Λετονία 30-26 στο καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου στο διεθνές τουρνουά χάντμπολ γυναικών 2014 IHF/EHF Women's World Challenge Trophy στο ΕΑΚ Νεάπολης στη Λάρισα.
Με τη νίκη του αυτή το Βέλγιο κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα και περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει

πρώτη στον 2ο όμιλο για να μάθει την αντίπαλό του στον ημιτελικό.


Οι Βελγίδες με όπλο την ταχύτητά τους, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν καθόλου από τη Λετονία που ήταν πολύ άστοχη στα μακρινά σουτ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γκίντα Οζόλινα (Προπονήτρια Λετονίας): "Το Βέλγιο έπαιξε μια άμυνα 6-0 η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να σουτάρουμε από τα 9 μέτρα, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε, αφού ήμασταν άστοχες. Παλέψαμε σκληρά, αλλά δεν δυστυχώς δεν περάσαμε στα ημιτελικά".
Ανέτε Τσέικα (Πολυτιμότερη παίκτρια Λετονίας): "Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Παίξαμε καλά, αλλά κάτι μας έλειπε για να κερδίσουμε το Βέλγιο. Τώρα ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πέμπτη θέση".
Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): "Είμαστε πολύ χαρούμενες. Ήταν ο στόχος μας από την αρχή η πρόκριση στα ημιτελικά, παρότι δεν γνωρίζαμε το επίπεδο των αντιπάλων. Τώρα μετά από τρεις αγώνες νομίζω πως αξίζαμε τη δεύτερη θέση και είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε στον ημιτελικό και θα έχουμε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απόδοση της ομάδας μου, νομίζω πως καταφέραμε να δυσκολέψουμε τους εαυτούς μας. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει.
Σε ερώτηση αν έχει δει κάποιο παιχνίδι της Βουλγαρίας (πιθανή αντίπαλος στα ημιτελικά) είπε:
"Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι τους. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και σίγουρα έχουμε κίνητρο για τη νίκη.
Τζίλι Αχτεν (Πολυτιμότερη παίκτρια Βελγίου): "Είναι πολύ όμορφο να παίρνεις ένα τέτοιο βραβείο, αν και θα μπορούσα να είχα κάνει μερικές ακόμα αποκρούσεις, αλλά ΟΚ, αισθάνομαι χαρούμενη που πήρα το βραβείο.
Για τη συμμετοχή της στο τουρνουά:
"Είναι πολύ όμορφα. Προσωπικά δεν έχω ξαναπαίξει σε διεθνές τουρνουά. Έχω παίξει μόνο με το σωματείο μου (St. Truiden) αλλά δεν είναι το ίδιο να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα της χώρας σου απέναντι σε άλλες εθνικές ομάδες. Είναι παντα πολύ ευχάριστο γιατί μπορείς να κερδίσεις πολλά. Όλες οι ομάδες είναι διαφορετικές και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός. Για μένα είναι μια πολύ καλή εμπειρία και έχω μάθει πάρα πολλά.
Για τον ημιτελικό και την πιθανότητα να παίξουν με τη Βουλγαρία:
"Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Νομίζω πως δεν είμαστε τόσο μεγαλόσωμες και δυνατές σαν τις Βουλγάρες, αλλά νομίζω πως είμαστε μια πολύ γρήγορη ομάδα με καλή νοοτροπία, οπότε θα το προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΛΕΤΟΝΙΑ- ΒΕΛΓΙΟ 26-30 (11-15)
ΛΕΤΟΝΙΑ (Γκίντα Οζόλινα): Λισόφσκα, Ολίποβα, Ματισάνε 3, Αρμάνε, Σέιτσα 8, Σλουμτσένκο, Κιρέγιεβα 2, Νεβερόφσκα 5, Οζόλινα 1, Λιέπινα, Μαλτσενιέτσε, Σερζάντε 3, Ροζενφέλντε, Μπρικμάνε 4.
ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε, Αντόνισε 4, Ρατς 9, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 3, Σμετ 2, Φαν Ντεν Αμπέιλε 1, Ντίλεμαν 3, Νέλισεν, Λιπς 1, Λεονάερς 6, Μένικεν, Μπόρχερς 1.
Παρατηρητές: Φόλστρομ (Φιλανδία), Φουλέοβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Μ. Σα- Β. Σα (Πορτογαλία), δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 3/5-3/3

Keywords
Τυχαία Θέματα