Νίκη-οξυγόνο για Αμβούργο

18:55 23/11/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 2-0
Γήπεδο: Imtech Arena

Στο 101ο ντέρμπι του γερμανικού Βορρά, το Αμβούργο πήρε σπουδαία νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης με 2-0 χάρη σε δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το ντέρμπι του Βορρά ήταν και ντέρμπι ουραγών με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να πάρουν ανάσα. Τελικά η έδρα μίλησε με το Αμβούργο

να "χτυπά" προς το τέλος. Στο πρώτο μέρος οι φάσεις ήταν λιγοστές με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε θέση βολής με τον Γκουαΐντα αλλά τον Βολφ να διώχνει δύσκολα στο 11' Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 28' με προσπάθεια του Γιουνούζοβιτς με το Αμβούργο να έχει ακόμα μια καλή στιγμή στο 33ο λεπτό αλλά ο Χόλτμπι τα χάλασε στη τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη, η Βέρντερ Βρέμης είχε δυο καλές ευκαιρίες για το 0-1, πρώτα με τον Γιουνούζοβιτς να εκτελεί φάουλ και να διώχνει ο Ντρόμπνι και μετά με τον Γκαρσία που έκανε τη κεφαλιά στο 79', ο Ντρόμπνι έδιωξε δύσκολα και στη συνέχεια ο Γκαρσία δεν κατάφερε να σπρώξει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι χαμένες ευκαιρίες πληρώνονται και στο 67ο λεπτό ο Ρούντνεβς είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή και στο 84' εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Βέρντερ Βρέμης, έπειτα από δυνατό πλάγιο του Γκοτς, και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Τα περιθώρια είχαν στενέψει δραματικά για τη Βέρντερ που στο 89' έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φριτζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο τέλος δέχτηκε και δεύτερο γκολ όταν σε αντεπίθεση του Αμβούργου ο Λασόγκα έδωσε στον Αρσλάν αυτός σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι αλλά, για καλή του τύχη, ο τερματοφύλακας Βολφ στη προσπάθεια του να μην περάσει η μπάλα τη γραμμή, δεν τα κατάφερε και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Ντικμέιερ, Ντζουρού, Βέστερμαν, Όστρολεκ, Μπεχράμι, Μίλερ (81'Γκοτς), Χόλτμπι (67' Ρούντνεβς), Φαν Ντερ Φάαρτ (86' Αρσλάν), Γκουαΐντα, Λασόγκα
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Γκεμπρέ Σελασιέ (88' Ελία), Λουκιμίγια, Γκάλβεζ, Γκαρσία, Κρόος, Φριτζ, Γιουνούζοβιτς, Μπάρτελς, Πέτερσεν (70' Σέλκε), Χαΐροβιτς (57' Μακιάντι)

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΑΟΥΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ 0-1
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Τρείς νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ συμπλήρωσε η Άουγκσμπουργκ που κέρδισε εκτός έδρας τη Στουτγάρδη με 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως από το 28ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη παραπάνω καθώς ο Ντάνιελ Σβαμπ μέσα σε επτά λεπτά δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες αφήνοντας με δέκα παίκτες τη Στουτγάρδη. Η Άουγκσμπουργκ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Μπομπαντίγια την ώρα που η Στουτγάρδη βασιζόταν στις επεμβάσεις του Ουλράιχ. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν με τον Άλτιντοπ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 56ο λεπτό.
Το γκολ της νίκης για την Άουγκσμπουργκ ήρθε στο 72ο λεπτό όταν ο διαιτητής υπέδειξε, λανθασμένα, πέναλτι σε χέρι του Χλούσεκ και ο Πολ Φερχάεγκ ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 0-1.
Η Άουγκσμπουργκ συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης την ίδια στιγμή που η Στουτγάρδη με την έβδομη ήττα της σε δώδεκα αγώνες είναι πλέον ουραγός.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ουλράιχ, Σβαμπ, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ρούντιγκερ, Χλούσεκ, Λέιτνερ (75' Σάραρερ), Ρομέου, Χάρνικ (75' Τίμο Βέρνερ), Κόστιτς, Γκέντνερ, Γκίντσεκ (31' Κλέιν)
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Φερχάεγκ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Μπάμπα, Φέλνερ (83' Χονγκ Χο), Μπάιερ, Μπομπαντίγια, Βέρνερ (88'Καϊούμπι), Άλτιντοπ, Μόλντερς (60' Ντζούρτζιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα